İftar menümüze ilk olarak her evde pişen, oldukça faydalı bir çorbayla başlıyoruz.
TARHANA ÇORBASI
MALZEMELER
1 su bardağı toz tarhana
7,5 su bardağı sıcak et suyu(1 adet et su tablet ile hazırlanmış)
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
Ardından lezzetli mi lezzetli yeşil fasülye yemeği..
YEŞİL FASÜLYE YEMEĞİ
MALZEMELER
600 gram (g) dana kuşbaşı
400 gram (g) taze fasulye
1 adet soğan
çeyrek su bardağı zeytinyağı
3 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı karabiber
1 litre (l) sıcak su
Yanına güzel bir bulgur pilavı...
MALZEMELER
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Ve tabi ki cacık...
CACIK
MALZEMELER
2 kase yoğurt
2 adet salatalık
Dere otu
Tuz
Zeytinyağı
Ve iftarımızın sonunda ağzımızı Bursa'nın meşhur tatlısı süt helvasıyla tatlandıralım...
SÜT HELVASI
MALZEMELER
100 g tereyağı
1 su bardağı un
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı fındık