ŞIRNAK - Vatandaş olamadıkları için her türlü haklardan mahrum olan kardeşler, Türkiye vatandaşı olmak için yetkili kurumlardan yardım beklediklerini söylediler.
 
Kimliksiz yaşayan kardeşlerden 54 yaşındaki Hüseyin Hamitoğlu, yıllarca önce Yezidi olan dedelerinin Türkiye`den Irak`a sürüldüğünü söyledi. Hüseyin Hamitoğlu, "Dedem Hamit Irak topraklarında vefat etti. Dedemin vefatından sonra Babam Halil Hamitoğlu Müslüman olmaya karar verdi. Babam Müslüman olduktan sonra Yezidilerin arasında duramadı ve Türkiye`ye geldi. Babam kimlik almadan hayatını kaybetti. Biz iki kardeş de yıllardır kimliksiz ve herhangi bir ülkenin vatandaşı olmadan yaşıyoruz.
 
Bizim dedemiz Silopi ilçesine bağlı Yeniköy Ceylanlı mezrasında ikamet ediyordu. Bunu her şekilde ispatlamaya hazırım ama kimse bizimle ilgilenmiyor. Defalarca vatandaş olmak için gerekli yerlere müracaatlarımızı yaptık fakat bir sonuç alamadık. Yetkili kurumlardan yardımlar bekliyoruz" diye konuştu.
 
Kimliksiz olan kardeşlerden Mehmet Hamitoğlu ise, bir oğlunun askerde olduğunu söyleyerek vatandaş olduğu takdirde kendisinin de askerlik görevini yapacağını söyledi.
 
Türkiye vatandaşı olmadıkları için birçok haktan yararlanmadığını söyleyen Mehmet Hamitoğlu, "Hastalandığımız zaman hastanelere gidemiyoruz. Seçim zamanlarında oy kullanamıyoruz. Çok zorluklar çekiyoruz. Defalarca yetkili kurumlarda vatandaş olmak için müracaatlarda bulunduk fakat bir sonuç alamadık. Biz de Türkiye vatandaşı olarak her türlü haktan yararlanmak istiyoruz" diye konuştu. (Muhammed Müldür - İLKHA)