GAZİANTEP - Dünya Mustazaflar Haftası sebebiyle 16 Mart tarihinde Şahinbey Belediyesi`ne bağlı Balıklı Parkı`nda düzenlemek istedikleri fotoğraf sergisi için 7 Mart`tan bu yana izin almaya çalıştıklarını belirten Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi yetkilileri, "Tam 12 gündür bizi farklı mercilere yönlendirerek uğraştırıyorlar " diyerek Belediye yetkilileri tarafından kendilerine yönelik bir hukuksuzluğun sürdüğünü açıkladı.
 
"12 Gündür gönderdikleri her yere gittik sonuç yok"
12 Gündür izin almak için Evrakları dolaştırdığını söyleyen Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi Sekreteri Muhyittin Kurt, daha önce Balıklı Parkı`nda etkinlik yapan sivil toplum kuruluşlarından aldıkları bilgi doğrultusunda 7 Mart Çarşamba günü Şahinbey Belediyesi`ne dilekçe verdiklerini, 13 Mart`ta gelen cevabi yazıda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi`ne başvurmaları gerektiği söylenince Büyükşehir Belediyesine başvurduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.
 
Yaşanan hukuksuzluğu anlatan Muhyittin Kurt, "Şahinbey Belediyesi bizi Büyükşehir Belediyesi`ne yönlendirince bizde oraya gittik. Büyükşehir Belediyesi bizi Fen işlerine gönderdi. Fen İşleri ise Sosyal Kültür İşleri Müdürlüğüne, Sosyal Kültür İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğüne, Zabıta Müdürlüğü Park ve Bahçeler Müdürlüğüne, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tekrar Büyükşehir Belediyesi`ne gönderdi. Büyükşehir Belediyesi 15 Mart`ta bizi arayarak, Balıklı Parkı`nın Şahinbey Belediyesi`ne bağlı olduğunu söyledi" şeklinde konuştu.
 
Belediyenin günlerce kendilerini uğraştırdığını belirten Kurt, "Bizim verdiğimiz etkinlik tarihi bitti. Hala `Müdür beyle görüşelim, biz sizi ararız` diyorlar. Biz üyelerimize ve halka etkinliğimizi duyurduk, ama etkinlik yapamadık" ifadelerini kullandı.
 
"Yetki bizde değil, kimde olduğunu da bilmiyorum"
Günlerdir yaşatılan mağduriyetten sonra bugün tekrar Belediyeyi aradıklarını söyleyen Kurt, "Programın normalde 16 Mart`ta başlayıp 20 Mart`ta bitmesi gerekiyordu. 15 Mart`ta `Biz sizi ararız` demişlerdi, ama aramadılar. Bugün biz arayarak mağdur olduğumuzu söyledik. Bize söyledikleri aynen şu oldu `Yetki bizde değil kimde olduğunu da bilmiyorum" dedi.
 
"Aynı hukuksuzluğu geçen yılda yaşadık"
Aynı hukuksuzluğu geçen yılda yaşadıklarını söyleyen Kurt, yaşananların tesadüf olmadığını, bilinçli bir engellemeyle karşı karşıya olduklarını belirterek, "Geçen yılda resim sergisi için yine erken bir tarihte başvurduk, ama bizi farklı mercilere yönlendirerek oyaladıkları için etkinliğimizi yapamadık" şeklinde konuştu. (Bekir Aslan - İLKHA)