Bugün iftarımıza soframızda besin değerleri açısından oldukça zengin mantar çorbasıyla başlayalım.

MANTAR ÇORBASI

MALZEMELER

350 gram mantar
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber

Bugünkü ana yemeğimizde ise lezzetli mi lezzetli bir et yemeği var.

SAC TAVA

MALZEMELER

400 gram dana eti (kuşbaşı)
4 adet domates
50 gram kuyruk yağı (isteğe göre)
1 adet kuru soğan
4 adet sivri biber (renkli biber de olur)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1.5 çay kaşığı tuz

Yanına arpa şehriyeli pirinç pilavıyla birlikte…

PİRİNÇ PİLAVI

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı arpa şehriye

Sac tavanın yanına acılı ezme çok yakışacak…

ACILI EZME

MALZEMELER

3 adet büyük boy domates

3 adet yeşil sivri biber

3 diş sarımsak

6 adet taze soğan

1/2 demet maydanoz

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 adet taze sıkılmış limon suyu

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı nar ekşisi

1 tatlı kaşığı nane

2 çay kaşığı kırmızı biber

1 çay kaşığı tuz

Ve nefis bir tatlı..

KIBRIS TATLISI

MALZEMELER

3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Kreması için:

1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti için:

2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya