İZMİR - Kimsesizlere umut olmayı hedefleyen Umut Kapısı Derneği, kısa bir süre önce İzmir`deki açılışından sonra şimdi de Menemen temsilciliğini açtı.

 

Muhammed Akgül hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Umut Kapısı Menemen temsilciliğinin başkanı Kerem Kalkan`ın konuşmasıyla devam etti.

 

Daha önce de fakir ve muhtaçlara yardım etmeye gayret ettiklerini hatırlatarak konuşmasına başlayan Kalkan, derneğin açılmasıyla bu faaliyetlerine hız vereceklerini belirtti.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Özkan Yaman, ayetler ışığında verdiği örneklerle yapılan işin ehemmiyetine dikkat çekti. Bu derneklerin önemine değinen Yaman, \"Peygamber de öyle yapmadı mı? Taife gidip orada buna benzer bir mekan açmayacak mıydı? Tabi kafirler bunun tehlikeli olduğunu düşünerek müsaade etmediler. Aynı şey bu gün de yapılmıyor mu? Arkadaşlarımız dernek, hayır kuruluşu açmak için bir yer tutuyor polisi, derincisi hemen gidip mülk sahibiyle konuşarak adamı vazgeçiriyorlar. Böyle yerler açmak çok önemlidir\" dedi.

 

Program Grup Şuheda`nın seslendirdiği ilahilerle son buldu. (Yunus Şani - İLKHA)