KOCAELİ - Umut-Der tarafından Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde gerçekleştirilen `Dünya Mustazaflar Haftası` paneline halk yoğun bir katılım gösterdi.
 
Panele konuşmacı olarak Doğru Haber Gazetesi yazarlarından Abdulhakim Sonkaya, M. Zeki Ergin ve Murat Haliç katıldı.
 
İlk konuşmayı yapan Abdulhakim Sonkaya, Mustazaf`ın Kur`ani bir kavram olduğunu hatırlatarak, "Zayıf bırakılmış, imkanları elinden alınan kimse demektir ki, bu olumsuz bir Mustazaflık örneğidir. Bunun olumsuz sonuçlarını aldık. Fakat bununla mücadele etmek gerekir ve bunu aşacağız" dedi.
 
Zeki Ergin ise Bediüzzaman said-i Nursi`nin hayatından bir kesit okuyarak, "Bu ülkede Müslüman halka çok zulüm edildi. Özellikle Doğu ve Güneydoğu`da Müslüman Kürt halkının, inançlarını yaşamalarına müsaade edilmedi" ifadelerini kullandı.
 
Panelin son konuşmacısı olan Murat Haliç, Türkiye`nin son 30 yılı hakkında bilgiler vererek başladığı konuşmasında, "Türkiye`nin tarihi darbeler, çeteler ve cuntalar tarihidir. Derin devlet olgusu vardır. 150 yıllık bir geleneği var. Günümüze kadar devam etmektedir. Sonra zulümler, inkılaplar, devrimler ve zorla dayatmalar devam edip gidiyor" şeklinde konuştu.
(Medeni Topaloğlu -İLKHA)