MERSİN - Umut Kervanı Platformu üyesi olan Mersin Mustazaflar Cemiyeti, Şubat ayı içersinde dağıttığı yardımlar ile fakirlerin yüzünü güldürmeye devam etti. Dağıtılan yardımlar içerisinde Mersin`e gelen ve birinci derece yardıma muhtaç olan Suriyeli aileler de bulunuyor.
 
Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şubesi Yardım Komisyonu tarafından Şubat ayı içersinde toplam 50 aileye gıda ve temel ihtiyaç yardımında bulunulurken, bir ailenin beyaz eşya ihtiyacı giderildi.
 
Yapılan yardımlar hakkında açıklamalarda bulunan Mustazaflar Cemiyeti Yardım Komisyonu başkanı Mehmet Derman, "Şubat ayı içerisinde 8 Suriyeli aile olmak üzere toplamda 50 aileye yardım yapıldı. Önceliğimiz ailelerin temel gıda ihtiyaçlarını gidermektir. Bunun için gıda paketlerimizin içerisinde, bulgur, pirinç, şeker, çay ve diğer temel ihtiyaçlar mevcut. Bunun yanında bize müracaat eden Suriyeli ailelerinin evlerinin temel ihtiyacı olan battaniye, halı, oturma grubu gibi malzemeler bulunuyor.
 
Bizler fakir ile zengin arasında bir köprü vazifesi görmekteyiz. Bazen zengin hayırsever vatandaşlarımız ile gidip yardıma muhtaç aileyi birebir görmekteyiz. Hatta bazı hayırsever vatandaşlarımız, kendi elleri ile o yardıma muhtaç aileye yardımda bulunmuştur" dedi.
(Osman Öksüz - İLKHA)