HÜDA PAR  HAFTALIK GÜNDEM DEĞERLENDİRMESİ

KAÇIRILAN İNSANLARIN SERBEST BIRAKILMASI
PKK tarafından kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılmasını, sürecin doğru işlemesi için atılmış doğru bir adım olarak değerlendiriyor, benzer olumlu gelişmeleri destekliyoruz. Kaçırılan diğer sivillerin de şartsız bir şekilde serbest bırakılması gerektiğine inanıyoruz.
Toplumsal barışa ve sürecin daha etkin işlemesine katkı sunacağına inandığımız bir düzenlemeyle siyasi mahkûmların serbest bırakılmalarını sağlayacak bir adımın atılması da gerekir..

AÇIK ALANLARDA İÇKİ KULLANILMASININ YASAKLANMASI

Afyonkarahisar`dan sonra Isparta Valiliği`nin, açık alanlarda alkol kullanılmasının engellenmesine dair başlattığı uygulamayı olumlu ve güzel bir gelişme olarak değerlendirmekteyiz.
Aklı dumura uğratan ve bütün kötülüklerin anası olan içkinin bir felaket olduğu hakikatinin farkına varılarak böyle bir adımın atılmış olması sevindiricidir. Diğer il valiliklerinin de halkın faydasına olan bu gayretli adıma destek vermelerini ve benzer duyarlılığı göstermelerini ümid ediyoruz.

MEMUR SEN’İN BAŞÖRTÜSÜ EYLEMİ

Memur Sen`in, başörtüsü yasağına son vermek amacıyla başlattığı imza kampanyasında bir ayda 12 milyon 300 bin imza toplanmasına rağmen yasak henüz son bulmadı. Hükümetin yasağı kaldırmamasına tepki olarak Memur Sen`in başörtülü olarak iş başı yapma eylemini destekliyoruz. Herkesi buna destek vermeye ve bütün hanımları başörtüleriyle her alanda varlık göstermeye davet ediyoruz.

İSLAMIN ŞİARLARINA CHP’NİN BAKIŞI

Geçtiğimiz günlerde Giresun`un Görele ilçesinde CHP Görele Kadın Kolları tarafından ilçedeki bayanlara iki bin adet başörtüsü dağıtıldı. CHP`nin bile başörtüsü dağıttığı böyle bir ortamda, toplanan on iki milyon imzaya rağmen hükümetin bir adım atmamasını teessüfle karşılıyor ve bunu halkımızın takdirine bırakıyoruz.
Ayrıca CHP bir taraftan dindar insanların sempatisini kazanma girişimlerinde bulunurken, diğer taraftan da CHP milletvekili Hüseyin Aygün`ün "İlkokullarda ayet ve hadis panoları kurulacak, ayet ve hadis öğretimi yaygınlaştırılacak, cuma namazına göre ders saatleri belirlenecek, pespaye bir din devleti gelecek...” şeklinde, İslamın şiarları hakkındaki pespaye açıklamalarını ise kabul edilemez buluyoruz. Hüseyin Aygün`ün bu sözlerini, CHP’nin yıllar önce gasp ettiği inanç ve ibadet hürriyetinin, bir nebze de olsa iade edilecek olmasını hazmetmeyişi olarak değerlendirmekteyiz.
Ayrıca Devletin halk için var olduğu hakikatinden hareketle, halkın % 99’unun Müslüman olduğu ülkemizde mesai saatlerinin Cuma namazına göre ayarlanmasının zaruri olduğunu düşünmekteyiz. Halkın, mensubu olduğu inancın gereğini rahat bir şekilde yerine getirmesini sağlamak devletin en temel görevlerindendir.

MERSİN TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNDE SKANDAL UYGULAMA

Mersin Tıp Fakültesi Hastanesinde farklı odalarda olması gereken kadın ve erkek hastaların aynı odada olması büyük bir skandaldır. Hangi gerekçeyle olursa olsun böylesi bir uygulamayı kabul edilemez buluyoruz. Bu uygulama bizi biz yapan değerlere tamamen aykırıdır. Hastanelerde kadın ve erkek hastalar ayrı odalarda olmalı ve hastaların her türlü mahremiyetine azami derecede dikkat edilmelidir.
Halkın inanç ve değerlerine aykırı bu tür uygulamaları çok yanlış buluyor ve bir an önce bu skandal uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini özellikle vurgulamak istiyoruz.

KADINLARLA ERKEKLERİN AYNI ODAYA ALINMASI
Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait bazı araçlar sadece kadınlara tahsis edildi. Bu uygulamayı önemli görmekteyiz. Dünyanın bazı ülkelerinde kadınlara yönelik taciz ve şiddetin önlenmesi amacı ile benzer uygulamalar yapılmaktadır. Hayasızlığı netice veren etkenlerin ortadan kaldırılması durumunda ahlaki yükselmenin meydana geleceğine inanıyoruz. Toplumun faydasına olan bu güzel uygulamanın yaygınlaşmasını temenni ediyoruz.

SURİYE İÇİN FETVA SAVAŞI

Amerika ve İsrail’in Şii-Sünni ihtilafı çıkarmak için yaptıkları ortada iken, İslam dünyasının tanınmış âlimlerinin bu konuda fitneyi daha da derinleştirecek fetvalar vermelerini esefle karşılıyoruz. Bu âlimlerden beklentimiz, ümmetin zorlu bir süreçten geçtiği bu günlerde ihtilafları giderici, fitneyi önleyici sağduyulu ve akl-ı selim açıklamalarda bulunmalarıdır.

MÜSLÜMANLARIN KUDÜS`Ü ZİYARET ETMESİ

Filistin Âlimler Birliği, Siyonist İsrail işgali altındaki Kudüs`ün Müslümanlar tarafından ziyaret edilmesinin haram olduğu yönünde fetva verdi. Bu fetvayı da göz önünde bulundurarak, İsrail’i devlet olarak tanımak anlamına gelen bu ziyaretler konusunda Müslüman kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz.
Kuds-ü Şerif esaret altında bulundukça Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmek, Siyonist İsrail’in meşrulaştırılması ve ekonomisine katkı sunulması anlamına gelecektir.

HALEPÇE
Üzerinden yıllar geçtiği halde Halepçeli Müslüman Kürtlerin acısı yüreğimizde hala taptaze durmaktadır. Halepçe Katliamı`nın yıldönümünde katledilen mazlumlara bir kez daha Allah-u Teâlâ’dan rahmet diliyor ve bu katliamı gerçekleştiren canileri lanetliyoruz.

Halepçe Katliamı’nı bir soykırım olarak görüyor, başta Türkiye olmak üzere diğer dünya devletlerinin de bunu bir soykırım olarak resmen kabul etmeleri gerektiğini düşünüyoruz.

HÜDA PAR GENEL MERKEZİ

http://www.Hudapar.org
http://twitter.com/HurDavaPartisi