BİTLİS - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imam hatip ve müezzin almak için Yeterlik Sınavı yapıldı.

Aylardır sınav için hazırlanan imam adayları, sınavın yapıldığı okulların önüne erkenden gelerek, sınavın başlamasını bekledi. Sınava alınan imam adayları içerde ter dökerken, aileleri de yağmura altında sınavın bitmesini bekledi.

Sınav çıkışında İlke Haber Ajansına konuşan imam adayları, bu yıl yapılan sınavın zor olduğunu, özelikle çalıştıkları konularda yeterli soru çıkmadığını dile getirdiler.

Tatvan`dan gelip sınava katıldığını belirten İmam adaylarından Erkan Yaşar, "Bu yıl yapılan sınav, geçmiş yıllara nazaran daha zordu. Her yıl yapılan yeterlik sınavında Tecvit`ten en az 20 soru çıkardı. Fakat bu yıl 3 tane tecvit sorusu soruldu. Geri kalan soruların ağırlıklı olarak Kur`an Kerim ilminden soruldu. Kur`an Kerim mealini okumayan ve Arapçayı bilmeyen için bu soruları çözmek zordur" dedi.

Güroymak (Norşin) ilçesinin Günkırı (Kotni) beldesinden gelen Havzullah Osun ise, "Bu yıl yapılan sınav zor geçti. Hiç beklemediğimiz yerden sorular geldi" şeklinde konuştu.
 
Sınavın zor olduğunu belirten Cihan Arslan ise, "Fıkıh konularında sorulan soruların çoğunluğu Hanefi mezhebine göredir. Oysa yaşadığımız bölgenin yüzde doksanı Şafii mezhebine tabidir. Hanefi mezhebine göre sorulan soruları yapamıyoruz" dedi.
(Şükrü Tontaş - İLKHA)