Havaların ısınmasıyla birlikte soğuk çorbalar yine sofralarımızın baş köşesine oturmaya başladı. Bizde iftarımıza soğuk, lezzetli bir çorbayla başlayalım.
NOHUTLU SOĞUK ÇORBA
MALZEMELER
1 çay bardağı nohut
1 su bardağı gendime
Yarım kg yoğurt
8 su bardağı su
Tuz, karabiber
Üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı
Pul biber, nane
Çorbanın ardından yine lezzetli bir ana yemekle iftarımıza devam edelim. Bugünkü ana yemeğimiz Antep, Urfa ve Adıyaman'ın vazgeçilmez lezzeti patlıcan kebabı.
PATLICAN KEBABI
MALZEMELER
6 adet orta boy patlıcan
3 adet orta boy domates
5-6 adet sivri biber
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Köftesi için
500 g kıyma (Dana kıyma ile kuzu boşluk kıyma karışık)
Tuz
Karabiber
1/2 demet maydanoz
Bugün iftarda ana yemeğimize arpa şehriye pilavı eşlik edecek.
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
MALZEMELER
1 adet çarliston biber
2 adet domates
1,5 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Elbette olmazsa olmazımız salata da bugün iftar soframızda yer alacak.
ÇOBAN SALATA
MALZEMELER
4 adet orta boy domates
3 adet orta boy yeşil biber
2 adet orta boy salatalık
1 adet büyük boy kuru soğan
1/4 demet maydanoz
Ve elbette yemeğin ardından keyifle yiyeceğimiz hafif ama lezzetli bir tatlı...
PORTAKALLI İRMİK TATLISI
MALZEMELER
üzeri için ;
4 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı un
1, 5 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı toz şeker
İrmikli tabanı için;
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı nar tanesi