Havaların ısınmasıyla birlikte soğuk çorbalar yine sofralarımızın baş köşesine oturmaya başladı. Bizde iftarımıza soğuk, lezzetli bir çorbayla başlayalım. 

NOHUTLU SOĞUK ÇORBA

MALZEMELER

1 çay bardağı nohut
1 su bardağı gendime
Yarım kg yoğurt
8 su bardağı su
Tuz, karabiber
Üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı
Pul biber, nane

Çorbanın ardından yine lezzetli bir ana yemekle iftarımıza devam edelim. Bugünkü ana yemeğimiz Antep, Urfa ve Adıyaman'ın vazgeçilmez lezzeti patlıcan kebabı. 

PATLICAN KEBABI

MALZEMELER

6 adet orta boy patlıcan
3 adet orta boy domates
5-6 adet sivri biber
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Köftesi için

500 g kıyma (Dana kıyma ile kuzu boşluk kıyma karışık)
Tuz
Karabiber
1/2 demet maydanoz

Bugün iftarda ana yemeğimize arpa şehriye pilavı eşlik edecek.

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

MALZEMELER

1 adet çarliston biber
2 adet domates
1,5 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Elbette olmazsa olmazımız salata da bugün iftar soframızda yer alacak. 

ÇOBAN SALATA

MALZEMELER

4 adet orta boy domates
3 adet orta boy yeşil biber
2 adet orta boy salatalık
1 adet büyük boy kuru soğan
1/4 demet maydanoz

Ve elbette yemeğin ardından keyifle yiyeceğimiz hafif ama lezzetli bir tatlı...

PORTAKALLI İRMİK TATLISI

MALZEMELER

 üzeri için ;
4 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı un
1, 5 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı toz şeker
İrmikli tabanı için;
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı nar tanesi