VAN - 16 Mart Dünya Mustazaflar Haftası dolayısıyla Erciş İhya-Der yazılı bir basın açıklaması yayımladı.
 
Peygamberin davetine uyanların kula kulluktan kurtulduklarına dikkat çekilen açıklamada, "Allah tüm insanları kendisine ibadet (kulluk) etmeleri amacıyla yaratmış, bu durum Zariyat Süresi 56. ayeti kerimede bildirmiştir. Ancak insanlar zamanla heva ve heveslerine uyarak Allah`a kul olmaları gerekirken kullara kul olmaya başlamıştır.
 
Zamanla müstekbir denen zalim, despot, kendilerini insanların sahibi sanan ilahlığa yeltenen kişiler zayıf insanları hem siyasi hem ekonomik yönden kendilerine bağlayarak insanları kendilerine köle yapmışlardır.
 
Allah`u Teâlâ bu mustazaf insanları müstekbirlerin zulmünden kurtarıp Allah`a kul olmaları için tarih boyunca değişik zamanlarda peygamber göndermiştir. Peygamberlerin davetlerine uyanlar kula kulluktan kurtulmuşlardır" ifadelerine yer verildi.
 
Zalim ve müstekbirlere lanet okunan açıklamanın devamında " 21. Yüzyıl müstekbirlerinin zulmü altında inleyen dünya Müslümanlarının kurtuluşu için İslam`a, Kuran`a sımsıkı sarılması temennisiyle Allah Mustazaf milletlerin yar ve yardımcısı olsun" denildi.
(Hamza Kaya-İLKHA)