DİYARBAKIR- 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle Diyarbakır`da görev yapan doktor, sağlık çalışanları ve hastane yöneticileri Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir program düzenlendi.
 
Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Diyarbakır Genel Sekreterliği tarafından organize edilen programa, Diyarbakır merkez ve ilçelerinde görev yapan doktor ve sağlık çalışanlarının yanısıra, sağlık çalışanları ve hastane yöneticileri katıldı.
 
Bütün sağlık çalışanlarının bir kez daha 14 Mart Tıp Bayramı`nı kutlayan Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Diyarbakır Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu, "Gece gündüz demeden, mesai kavramı gözetmeksizin, büyük bir fedakârlık anlayışı ile görevlerini en iyi şekilde ifa etmeye çalışan doktorlarımızı ve sağlık çalışanlarımızın bir gün de olsa stresten uzak bir kaç saat geçirmeleri amacıyla böyle bir etkinlik tertipledik.
 
14 Mart vesilesiyle bir araya geldiğimiz bu gecede arkadaşlarımızla dertleştik, eve fikir alışverişinde bulunduk. Bütün çalışanlarımız, güç şartlar altında görevlerini özveriyle ifa ediyorlar. Ama onların varlığı bizim yaşamımız için büyük bir güvence" dedi.
 
14 Mart`ın aynı zamanda, Türkiye genelinde, Tıp alanında çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime katkılarının ödüllendirildiği, bir anma ve kutlama günü olduğunu söyleyen Güzel Kurtoğlu, "Dolayısıyla bizler de KHB Diyarbakır Genel Sekreterliği olarak, periyodik aralıklarla personelimizi kurum içi eğitimler, seminerler ve sempozyumlar ile eğitime tabi tutuyoruz. Böylelikle mevcut bilgi ve birimlerini tazeledikleri gibi, sürekli olarak yeni gelişmelerden haberdar olup, bilgi dağarcıklarını sürekli geliştirmiş oluyorlar. Son dönemde sağlık çalışanlarının maruz kaldığı saldırılar, hepimizi derinden üzmektedir.
 
Sağlığımızı emanet ettiğimiz doktor, hemşire, ebe, acil tıp teknisyeni gibi tüm sağlık çalışanlarına, herkesin saygılı olması elzemdir" şeklinde konuştu.
(Osman İçli-İLKHA)