VAN - Van Milletvekili Mustafa Bilici, Van Valisi Münir Karaloğlu ve kurum amirleri ile birlikte Muradiye ilçesinde bir dizi incelemelerde bulundu.

 

Vali Karaloğlu, Muradiye programına ilk olarak Evyap Firması tarafından yaptırılan Karahan köyündeki `Fevziye Salih Ünlü İlkokulu ve Ortaokulu`nu ziyaret ederek başladı. İlk olarak 43 öğrencinin devam ettiği anasınıfını gezen Vali Karaloğlu, öğrencilerle sohbet ederek, onlara çeşitli hediyeler dağıttı. Karaloğlu daha sonra inşaatı yüzde 60 seviyesinde tamamlanan Muradiye Devlet Hastanesi`nde incelemelerde bulundu.

 

\"Muradiye Eylül ayında yeni hastanesine kavuşuyor\"
Burada konuşan Vali Karaloğlu, Muradiye ilçesine son 4 yılda kırsal altyapı, eğitim ve sağlıkta yapılan yatırımları anlattı. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında Muradiye`ye Sağlık Meslek Lisesi`nin açılacağı müjdesini de veren Karaloğlu, eksikliklerin tamamlanması için yatırımlara devam edileceğini kaydetti. Karaloğlu, \"Biliyorsunuz, Muradiye Devlet Hastanesi binası ihtiyaca cevap veremiyordu. Nitelik bakımından da günümüz koşullarına çok uygun değildi. Milletvekillerimizin gayretleriyle TOKİ tarafından ihalesi yapıldı. Hastanenin inşaatı şu an yüzde 60 seviyesinde. Ağustos-eylül ayları gibi bitirip halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz\" dedi.

 

Muradiye ilçesinde son 4 yılda mevcut derslik sayısında yüzde 56 artış sağlandığını kaydeden Karaloğlu, 2013 yılı programındaki okul yatırımlarını açıkladı.

 

\"Muradiye`de KÖYDES projeleri devam edecek\"
Muradiye ilçesindeki köylerin içme suyu, yolları ve diğer yatırımları için KÖYDES ve İl Özel İdaresi kaynaklarıyla son 4 yılda 8 milyon 612 bin liralık yatırım yapıldığını anlatan Karaloğlu, \"Şu anda Muradiye`nin köy yolları, Van`ın ilçeler arasında asfalt oranı en yüksek olanlardan biridir. Hala eksiğimiz yok mu? Var. Ama bu yıl da KÖYDES projelerine devam edeceğiz.\" dedi.

 

Son 3 yılda Erciş ilçesinde `İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali` yaptıklarını anımsatan Vali Karaloğlu, bu yıl da Muradiye ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini kaydetti.

 

Yapılan konuşmaların ardından Vali Münir Karaloğlu, Van Milletvekili Mustafa Bilici ile birlikte muhtarların, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşların talep ve isteklerini dinleyerek not aldı. Yenilen yemeğin ardından Vali Karaloğlu, beraberindeki heyetle birlikte esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı. (Murat Dalgın - İLKHA)