NEW YORK

FETÖ'nün kapatılan yayın organlarından "Today's Zaman" yazarlarından İhsan Yılmaz bir internet sitesine verdiği röportajda, FETÖ'nün Türkiye'deki alışkanlıklarından vazgeçmediğini, Amerikan ordusuna da sözleşmeli okullar (charter school) üzerinden adam soktuklarını öğrendiğinde şok geçirdiğini, bu gibi illegal faaliyetlerin ABD'deki tabanı gelecekte çok ciddi tehlikeye atacağını belirtti.

“AMERİKA’YA GİTMİŞLER ORADA DA BU İŞİ DEVAM ETTİRİYORLAR”

Türkiye'den firar ettikten sonra Avustralya'nın Deakin Üniversitesinde akademik hayatına devam eden Yılmaz, ilk defa 2017'de haberi olduğu ABD ordusuna sızmaya yönelik "hususi hizmet" yapılanması iddiasını 2019'da ABD'den gelen üst düzey bir örgüt yöneticisinin doğruladığını anlattığı görüntülü röportajda, şunları söyledi: "İki yıl kadar önce Amerika’dan bir ziyaretçim geldi. Dedim ki, bunlar ne kadar manyak, Charter School üzerinden Amerikan ordusuna adam sokuyorlar. Türkiye’de bu işi yapmaya alışmışlar, Amerika’ya gitmişler orada da bu işi devam ettiriyorlar. Sivil birisi 20 yıldır Amerika’da ama bakıyorsunuz, Türkiye’de Adil Öksüz ne iş yaptıysa onu yapmış. Hatta Amerika’ya gittikten sonra bile Adil Öksüz gibi eski talebeleri üzerinden o işleri yapmaya devam etmiş. Dedi ki, 'Ya evet, ama o üniteyi lağvediyoruz'."

“BENİM BU ADAMLARLA BİR İŞİM OLAMAZ”

FETÖ'nün ABD ordusuna 30'a yakın eyalette işlettiği sözleşmeli okullar üzerinden adam yerleştirme çabalarını ilk defa örgütün ABD'deki illegal yapılanmasını araştıran Amsterdam Hukuk Bürosu'nun raporunda okuduğunu belirten Yılmaz, ismini vermediği örgüt yetkilisinin bu bilgiyi doğrulayan sözlerini duyunca şok geçirdiğini ve örgütle tamamen bağlarını koparma kararı aldığını şu sözlerle ifade etti: "Ben şoke oldum. Adamlar Amerika’da, buna hususi hizmet diyorlar, askeriyeye adam sokma ünitesi kurmuşlar. Onun bu cümlesini duyunca dedim ki, kesinlikle benim bu adamlarla bir işim olamaz ama tertemiz insanlar var, istiyorsunuz ki onların da gözü açılsın, kendilerini korusunlar, yanlış adamların yanlış işlerine bulaşmasınlar." (AA)