Söz konusu yeni yönetmeliğin yenilik ve adalet tesis etmesi beklenirken birçok maddesinin eğitim çalışanlarının hakkını ve hukukunu görmezden geldiği, adaleti temin etmekten uzak olduğunu hatırlatan Deniz "Birçok yönüyle mahkemelik olan bu yönetmelik ile şu an yönetici görevlendirmesi yapılarak adeta 'Ben yaptım oldu, bitti." deniyor. Millî Eğitim Bakanlığı, yürürlüğe koyduğu yeni uygulama ve yönetmeliklerle çalışanların haklarını kaybetmelerine ve mağduriyetlerine sebep olmamalıdır." dedi.
Yönetmeliğin bazı maddelerinin hak kaybı hatta hak gaspı olarak nitelendirilebileceğini vurgulayan Deniz "2018 yılından bu yana Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin, Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik ile uyuşmuyordu. Okullarımızda norm kadro yönetmeliğine göre Müdür Başyardımcısı normu bulunmasına rağmen Yönetici Atama Yönetmeliğindeki eksik bırakılmış hüküm dolayısıyla var olan bu norm kadroya Müdür Başyardımcısı kadrosu ile görevlendirme yapılamıyordu. 05.02.2021 tarihli ve 31386 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik başka sorunları beraberinde getirmiş olsa da Müdür Başyardımcısı kadrosuna görevlendirme yapabilme imkânı tanıdı. Ancak 2018’den bu yana geçen süre zarfında Müdür Başyardımcısı iken görev süresi dolan yöneticiler yeni yönetmelik aynı kadroya maalesef başvuru hakkını yöneticilerin elinden alarak, tecrübeyi ve edinilmiş hakları yok saymaktadır. Dolayısıyla 2018 yılından bu yana iki yönetmeliğin birbirini tamamlamayan eksik bırakılmış hükümlerinden dolayı mağdur edilmiş olan yöneticilere 2021 yılı haziran ayında yapılacak görevlendirmeler için başvuru hakkı tanınmalıdır." ifadelerini kullandı.
“Aynı yönetmeliğin Müdür Başyardımcısı görevlendirmesi ile ilgili başvuru hakkını sadece bu yıl 4 veya 8 yıllık görevlendirme süresini dolduran yöneticilere tanıması eğitim öğretim hizmetlerinde kariyer yapmanın tesadüflere bırakıldığını düşündürmektedir. Görev süresini doldurmuş olsun veya olmasın şartları tutan her yöneticiye müdür başyardımcılığına başvuru hakkının verilmesi Millî Eğitim Bakanlığı’nın, eğitim çalışanlarının çalışma huzuru ve iç barışını, hak, hukuk ve adaletini ne kadar önemsediğinin, eğitim yönetiminde kariyer yapmanın tesadüflere bırakılmadığının göstergesi olacaktır. Söz konusu yönetmelik eğitim yöneticilerini tek tercih yapmaya zorlayarak çalışanları edinilmiş haklarından feragat etmeye mecbur bırakmakta ve bir oldu bitti yaşanmasına sebep olmaktadır. Yönetici adaylarına birden fazla kadroya başvuru hakkı tanınarak fırsat eşitliğine aykırı bu durum düzeltilmelidir.” şeklinde konuştu.
Deniz son olarak "Aynı zamanda yönetici adaylarının mesleki çalışmaları, gayretleri, fark oluşturma heyecanları neticesinde elde ettikleri ödüllerin değerlendirmede dört yılla sınırlandırılmış olması, teşekkür, takdir belgeleri ve aylıkla ödülün puanlama dışı bırakılması hem hakkaniyet içermemektedir hem de bundan sonraki süreçte öğretmenlerimizin gayret ve fark oluşturma isteklerine ket vuracak, dinamik yapıyı durağanlaştıracaktır. Bakanlığımızın müdür başyardımcılığına başvuru şartlarını ve ödüllerin değerlendirilmesi süre sınırının kaldırılması hususunda hakka ve hukuka uygun olarak henüz yaşanmış bir mağduriyet yokken en kısa sürede hakka ve hukuka uygun olarak bir düzenleme yapmasını ve eğitim camiası ile paylaşmasını talep ediyoruz." dedi. (İLKHA)