Van'da bedensel ve fiziksel farklılığı olan çocukların hayata daha kolay adapte olabilmeleri için çeşitli etkinlikler düzenleyen Akdamar Rehabilitasyon Merkezi, kendilerine kardeş okul olarak seçtikleri okulun bahçesine fidan dikti.

Kurum Psikoloğu Nazlı Laçin tarafından tertip edilen ve hazırlıkları yapılan fidan dikim etkinliğine, kurum öğretmenleri ve öğrencilerin yanı sıra kardeş okulda eğitim gören özel gereksinimli çocuklar ve kurum müdürleri katıldı.

 

Kardeş okulda eğitim alan öğrenciler ile Rehabilitasyon Merkezinde eğitim alan öğrenciler birbirleriyle tanıştırılıp hediyeler verildikten sonra fidan dikimine geçildi.

İl Orman İşletme Şefliği tarafından daha önce hazırlanan çukurlara fidanlar dikilerek can suları verildi.

Ağaç dikiminden sonra yapılan etkinlik ile ilgili açıklamada bulunan Akdamar Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Emin Erol, etkinliği düzenlemelerindeki amaçlarının çocuklarda farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

Sosyal etkinlik amaçlı yaptıkları ağaç dikim etkinliğine kurumdaki öğretmenlerle beraber karar verdiklerini ifade eden Erol, "Bu karar neticesinde kardeş okulumuzun ağaçlandırma işleminin olmadığını fark ettik. Hem bu kardeş okulumuzda bulunan özel eğitim alan çocuklarımız için hem de bizim kurumda eğitim alan çocuklarımız için bir farkındalık oluşturmak amacıyla bu ağaç dikim işini gerçekleştirdik. Tabi ki buradaki amacımız sosyal farkındalık oluşturmak, engelli bireylerimizin var olduğunu toplumda hissettirmek. Umarım bütün topluma örnek olur." diyerek, İl Orman İşletme Şefliğine, öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür etti.

"Yapılan etkinlikler çocuklarımızın gelişimi için çok faydalı"

Oğlunun Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gördüğünü söyleyen Mısri Turgut, bu tür etkinliklerin çok güzel olduğunu söyledi.

Çocukların bu tür etkinliklerden çok keyif aldığını dile getiren Turgut, "Biz de çok keyif alıyoruz. 4 yıldır oğlum bu Rehabilitasyon Merkezinde eğitim görüyor. Öğretmenler öğrencilere karşı çok ilgililer. Çok temiz ve nezih bir ortamda güzel bir eğitim veriliyor. Verilen eğitimler sayesinde oğlumda da olumlu anlamda büyük gelişme sağlandı." dedi.

Etkinlik, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi. (İLKHA)