ŞANLIURFA - İHH Şanlıurfa Şubesi Başkanı Behçet Atilla`nın tarafından okunan basın açıklamasına çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu destek verdi.

Yarım asra yakın bir süredir Baas zulmü ve kuşatması altında olan Suriye halkının, 2011 Mart`ından bu yana topyekün bir katliam politikası ile yüz yüze olduğunu ifade eden Atilla, bir vücudun azaları gibi olmaları gereken Müslümanların birçoğunun Suriyeli kardeşlerinin feryatlarını duyma, acılarını paylaşma hususunda zaaf içinde olduğunu belirtti.

Baas vahşetinin olanca acımasızlığıyla ve kesintisizce devam ettiği bu iki yıllık süre zarfında anlamsız tartışmalar, temelsiz komplo tezleriyle zihinlerin karıştırıldığını ve oluşturulan bu kirli havanın etkisiyle dayanışma çabalarının hakkettiği boyutlara ulaşamadığını vurgulayan Atilla, \"Bugüne kadar elden geldiğince Suriye İslami direnişine omuz verme gayretlerinden geri kalmayan, çeşitli faaliyetlerle kardeşlerine destek olma sorumluluğunu üstlenen Müslümanların çabaları, Ümmet kimliğinin bir tezahürü olarak tarihe kaydedilmiştir. Rabbimiz Ümmet bilinciyle kardeşlik sorumluluğunu yerine getirmek için sarf edilen küçük büyük her ameli aziz kılsın, bereketlendirsin, katında kabul buyursun\" dedi.

Basın açıklamasının ardından kalabalık Rızvaniye Camiindeki fotoğraf sergisini gezmek için sessizce dağıldı. (Osman Gülebak - İLKHA)