GAZİANTEP- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Gaziantep Müftülüğünün yeni binasının temel atma töreninde konuştu. Görmez yaptığı konuşmada, Diyanetin sıradan bir kamu kurumu olmadığını belirtti.


İncilli Pınar Mahallesinde yapımına başlanan Yeni Gaziantep Müftülüğünün temel atma törenine Diyanet işleri başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Milletvekilleri, Belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşma yapan Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Biz bugün burada sıradan bir kamu kurumunun temelini atmıyoruz. Zaman zaman haddini aşarak Diyanet İşleri Başkanlığı ile tapu kadastro arasında ne fark var diyen olmuştur. Evet bir kamu kurumudur, ama sıradan bürokratik bir kamu kurumunun temelini atmıyoruz" dedi.


Diyanet İşleri Başkanlığın da bütün görev tanımlamaların değiştiğini söyleyen Görmez, daha önceleri tüm resmi genelgelerde ve söylemlerde Diyanet işleri teşkilatında görev yapan her kesin hayırlı işlerin hizmetkarı anlamına gelen "Hademe-i hayrat" belirtildiğini vurgulayarak; "Sonra ne yapmışız adını biliyor musunuz? Din görevlisi yapmışız! Biraz daha gitmiş adını cami görevlisi yapmışız. Görevimizi misyonumuzu caminin içine hapsetmişiz" dedi.


Müftüler hayatın tüm manevi dinamiklerini harekete geçiren merkez olmalı
Müftülerin manevi dinamikleri hayata geçiren merkez olmaları gerektiğini belirten Görmez, "Temelini atacağımız bu müftülük binamız diğer müftülük binalarımız ve sitelerimiz sıradan birer bürokratik kurum olmaz. Müftülerimiz sıradan sadece imamların amiri olamaz. Şehrin bütün manevi hayatını ve bütün manevi dinamiklerini harekete geçiren birer merkez olacağını umut ediyoruz" dedi.


Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ahmet Bulut`un yaptığı dua ile yeni müftülük binasının temeli atıldı. (Şefik Mert- İLKHA)