BATMAN - Halepçe katliamının 25. yıldönümü münasebetiyle Özgür-Der Batman Şube Başkanı Dr. Bünyamin Sevim, yazılı basın açıklaması yaptı.

 

Tarihin utanç sayfalarında yerini alan Halepçe katliamının, hafızalardan silinmesi zor bir vahşet olduğunu belirten Sevim, "Halepçe`yi yaşanan onlarca katliamdan farklı kılan şüphesiz, çoğunlukla kadın ve çocuklardan oluşan hemen tümü sivil 5 binin üstünde insanın 3 saat gibi kısa bir sürede zehirli gazla öldürülmesi ve çok daha yüksek sayıda insanın da olaydan yıllar sonrasına kadar sürecek olan kimyasal etkiyle zarar görmeleridir" dedi.

 

Halepçe`deki katliamı halen unutmadıklarını vurgulayan Sevim, açıklamasında son olarak şu sözlere yer verdi: "Elbette bizim Halepçe`ye olan hassasiyetimiz masumlara olan ünsiyetimizdendir. Halepçe`de o gün ölen Kürtleri hala unutmadığımız ve reva görülen vahşete karşı şahitlik ettiğimiz duygularla, şu anda yaşanmakta olan ve 71 bini aşkın ölünün ve binlerce kayıp insanın olduğu Suriye`deki kardeşlerimize reva görülen zulme de aynı ünsiyet ve bilinçle yaklaşmaktayız. Halepçeli kardeşlerimiz o gün tüm dünyanın gözü önünde yalnızlığa terk edilerek nasıl ki, katledildiyse bugün de maalesef Suriye`de onlarca Halepçe yaşanmakta tüm dünyanın gözü önünde. Halepçe unutturulmamalı ki, Halep`e, Humus`a, Gazze`ye kastedenler muvaffak olamasın." (M.Fatih Akgül - İLKHA)