VAN - YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programa Vali yardımcısı Mehmet Özel, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, İl Sağlık Müdürü Bilal Acar ve fakültenin öğretim görevlileri katıldı.

Programda günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştiren YYÜ Tıp Fakültesi Dekanı prof. Dr. Ahmet Faik Öner, sağlık mensuplarının yaşadıkları zorluklara dikkat çekti.

Bütün mesaisini diğer insanların sağlığı için sarf eden sağlık elemanlarının saldırılara maruz kaldığını söyleyen Öner, bu saldırılara karşı toplumsal ve kamusal refleksin de gelişmemiş olmasının kendilerini üzdüğünü ifade etti. Öner, "Sağlık mensuplarının olası hatalarına karşı kanunlar birçok hak arama yöntemini geliştirmiş olmasına rağmen bazı kişilerin gayrı ahlaki saldırılarını bir doktor olarak hazmedemiyorum. Bu saldırıları yapanlar da yasaların yaptırım zafiyetinden yararlanarak yaptıklarının yanlarına kar gibi görmektedir. Kamu ve yasama erkinde bu konuda ellerini çabuk tutarak bu insanlık dışı saldırılara dur deme zamanı için geç bile kalındığını bir kez daha hatırlatmak istiyorum" dedi.

 Program, doçent unvanı alan öğretim görevlerinin cüppe giyme merasimi ile sona erdi. (Fırat Arslan - İLKHA)