BİNGÖL - Bingöl merkez Kaleönü Mahallesinde ikamet eden Etukuşerten ailesi Çölyak hastalığı ile mücadele ediyor. Eşi ile kızının yıllar önce Çölyak hastalığına yakalandığını belirten Baba Fırat Etukuşerten, bu hastalığa yakalanan hastaların özel gıda besinleri tüketmek zorunda olduğunu söyledi.


Eşi ve kızının glütensiz undan elde edilen ekmek ile beslendiğini belirten Baba Etukuşerten, ekmeği İstanbul veya Ankara gibi büyük illerden sipariş ettiklerini söyledi.


Maddi sıkıntılardan dolayı Yeterli miktarda özel besin maddesi temin edemediklerini belirten baba Etukuşerten, Çocuğunun çoğu zaman okula aç gitmek zorunda kaldığını söyledi.


Defalarca Sosyal Yardımlaşma Kurumuna müracaat ettiğini söyleyen baba Etukuşerten, \"Müracaatlardan sonra yetkililer gelip evimize baktı. Evimde bulunan televizyon ve buzdolabı gibi malzemelerden dolayı yardımı hak etmediğimizi söylediler. Ben buradan Sayın Valimize ve diğer yetkililere sesleniyorum. Lütfen biraz duyarlı olalım, bu masrafları karşılayacak maddi gücüm yok. Aileme uzatılacak bir yardım eli bekliyorum\" dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)