BİNGÖL - Prostat sorunu olan 110 yaşındaki Abdullah Saygılı`ya, Plazmakinetik cihazı ile başarılı bir ameliyat yapıldı. Elazığ`da yapılamayan ameliyatın Bingöl Devlet Hastanesi`nde gerçekleştirilmesi, vatandaşın yüzünü güldürdü.

Ameliyatı gerçekleştiren Doktor Hilmi Çelik, Plazmakinetik cihazıyla gerçekleştirdikleri ameliyatın başarılı geçtiğini belirterek, \"Hastamızın genel sağlık durumu iyi. İki güne kalmaz taburcu edeceğiz\" dedi.

Plazmakinetik cihazıyla yapılan ilk ameliyatın oldukça yaşlı bir hasta üzerinde başarılı olmasının önem arz ettiğini vurgulayan Dr. Çelik, \"Bu hastamızda, böbrek yetmezliği, kalp hastalığı olan biri. Yaşlı hastalarda standart prostat ameliyatları yüksek risk teşkil edebilmektedir. Aile bireylerinin söylediklerine göre, 110 yaşındaki hastanın bu türden ameliyat olması çok riskli. Ancak hastamızın `Bu şekilde yaşayamam, ya ameliyat olurum, yâda masada kalırım` demesi nedeniyle hastanede yaptığımız istişare ile ameliyat yapma kararı aldık\" şeklinde konuştu.

Ameliyatın başarılı geçmesinde anestezi doktoru ve ekibinin büyük katkısının olduğunu belirten Dr. Çelik, hastanın daha önce Elazığ`da ameliyat olmak istediğini ancak hastanın ameliyat edilemediğini de sözlerine ekledi. (Nihat Kanat - İLKHA)