Doğruhaber - Haber Yorum
Gazetemizin son yazılarından biri de tam olarak sosyal medyanın bu yanlış kullanımı üzerineydi. O yüzden "böyle yapalım şöyle yapalım" diye başlayan cümleler kurmak yerine, sosyal medya kullanımında ne durumda olduğumuzu pratik olarak gösteren bir örnek vermekle yetineceğiz. Böylece, mevzuhabis konuyla ilgili, bulunduğumuz konumu irdeleyip özeleştiri yapabiliriz sanırım.
Dün bir milletvekili yaptığı paylaşımda, halka rol model olarak dayatılan bir ünlünün "Suyla yoğurdu karıştırınca ayran oluyormuş" paylaşımını gündeme getirdi. Söz konusu paylaşımın hiç bir mesaj vermediği halde 11 bin beğeni almasını değerlendiren milletvekili, "Hazin ve hayret edilecek bir tablo... Bu zulmü hak etmiyoruz" şeklinde tepki gösterdi.
Yazıya giriş yaparken de dile getirdiğimiz gibi, bu güne kadar konu üzerine o kadar çok yorum ve eleştiri yapıldı ki, bu eleştirileri burada tekrarlamanın abesle iştigal olacağını düşünüyoruz. Konuyla ilgili detaylı bilgi isteyenler gazetemizin konu üzerine yapılan daha önceki haber ve yorumlarına göz atabilir. Örn: https://dogruhaber.com.tr/haber/735721-sosyal-medya-faydali-kullanilabilir/
Ancak şuna da değinmeden geçemeyeceğiz ki, konu üzerine bunca söz söylenmişken, çocuk diyebileceğimiz bir medya balonunun hiç bir anlam ve mesaj içermeyen anlamsız paylaşımının, tüm Milletvekillerinden, hatta Bakanlardan bile daha fazla beğeni almasını nasıl açıklayacağız. Bu bilinçsiz sosyal medya kullanımına en güzel bir örnek değil de nedir?
Evet, bizim sosyal medyayı hala yerli ve yerinde kullanamadığımızı göstermesi açısından güzel bir örnektir. Aynı zamanda akıllara bazı soruları da getirmiyor değil. Şöyle ki?
1-) Her kullanıcı; "Ben bilinçli bir kullanıcıyım, dediği halde, neden hala bu tür durumlarla karşılaşmaktayız. Herkes bilinçli kullanıcıysa, bu beğenileri yapanlar kimler?
2-) Neden, sosyal medyanın bilinçli kullanımı üzerine yazılan, makale, yorum ve haberler, zararlı içerikler kadar okunmamakta, köşede bucakta tozlanmaya bırakılmaktadır.
3-) Sosyal medyayı zararlı ve gereksiz içeriklerden temizleyecek bir mekanizma neden hala yok... Çok bilinçli sosyal medya kullanıcılarımız neden yetkililerin bu konuda adım atmaları için sosyal baskı merkezleri oluşturmazlar.
4-) Neden fahşa diye tabir edilen, dünyada da ahirette de hiç bir fayda vermeyen sosyal medya kanalları, dünyamız ve ahiretimiz için bize faydalı olabilmek için faaliyet gösteren:
https://www.youtube.com/c/İdealEğitimVakfı
https://www.youtube.com/c/KuranNesliPlatformu
https://www.youtube.com/c/MÜDERRİSS
ve benzeri platformlardan kat be kat fazla takip edilmektedir.
5-) Kanallarımızın halk arasında daha belirgin konumlara gelebilmesi için bir çaba sarf ediyor muyuz? Eğer öyleyse, vatandaş neden suyla yoğurdun karışımından ayran oluştuğunu söyleyen bir çocuğa, ilim irfan sahibi alimlerden daha fazla ilgi gösteriyor...