HABER-YORUM

Siyer Yarışması’nı online olarak devam ettirme kararından sonra Yüzbinlerin katıldığı mevlid etkinliklerini salgından dolayı erteleyen Peygamber Sevdalılarının bu hareketleri sizce de alkışı hak etmiyor mu? O halde gelin hep birlikte Peygamber Sevdalılarının bu kararını ve arkasında yatan anlamları birlikte değerlendirelim.

SINAV ERTELENMEK ZORUNDA KALINDI

Peygamber Sevdalıları Vakfı salgın dönemindeki ilk fedakârlığını Siyer Yarışması’nda göstermişti. Salgın koşullarını göz önünde bulunduran Vakıf Yetkilileri yıllardır yüzbinlerin katıldığı ve büyük ödüllerin verildiği Siyer Yarışması’nı online olarak devam ettirme kararı almıştı. Bu karar riskliydi çünkü her ne kadar ‘dijitalleşme çağı’nda yaşasak da henüz online sınavlar konusunda tecrübeli değiliz ülke olarak. Hem internet alt yapasının online eğitimle birlikte sıkıntılı olduğu bir dönemde böyle bir kararı almayı zorlaştırıyordu. Bir diğer risk ise yüz binlerin katılacağı bir sınavda sunucuların bu yoğunluğu kaldırmamasıydı. Zira ikinci risk gerçekleşti ve sınav ertelenmek zorunda kalındı. Ancak netice itibarıyla yarışma yapıldı ve ödüller dağıtıldı. Ancak bu riskli kararlar alınırken toplumun manevi hastalıklarına karşı adeta savaş açan ve bu uğurda bedeller ödeyen Vakfın, halkın fiziki sağlığını da ne kadar düşündüğünün bir göstergesi oldu.

DÜNYA’DA İLGİYLE TAKİP EDİLİYORDU

Peygamber Sevdalılarının diğer bir fedakarlığı ve alkışlanacak hareketi ise Diyarbakır’da her yıl düzenlenen ve sadece Türkiye değil Dünya’nın da büyük ilgiyle takip ettiği Mevlid etkinliğinin iptal edilmesi oldu. 11 Nisan Pazar günü düzenlenmesi planlan etkinlik salgın şartları ağırlaşınca iptal edildi.  Vaka sayılarının arttığı bu dönemde Vakfın, toplumun manevi hastalıklara karşı duyarlılığının fiziki hastalıklar için de son derece yüksek olduğunu gördük.

ALKIŞ YERİNE ‘SALAVAT’

Elbette Peygamber Sevdalıları’nın bu hareketlerini anlamlı kılan kongrelerin ‘Labeleb’ yapılırken Nevruzlar halay eşliğinde hınca hınç dolduğu bir dönemde yapılması oldu. Tabi salavat kampanyasının düzenlendiği bugünlerde alkış yerine ‘salavat’ getirmek de sizin tercihiniz.