DİYARBAKIR- Almanya`nın Berlin kentinde 06-10 Mart tarihlerinde düzenlenen dünya`nın en büyük turizm organizasyonu 47. ITB Berlin Turizm Borsası`na Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve resmi heyetle katılan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak fuar sonrası Diyarbakır`da fuarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
Dünya`nın en büyük turizm fuarı ve borsası ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı`na bu yıl 188 ülke ve dünyanın birçok yerinden 10 bin 89 katılımcı firma otel ve tatil bölgesi, 94 ülkeden 7 bin gazeteci katılım sağladı. Diyarbakır, Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın fuar alanında kurduğu ve Türkiye`nin önemli turizm destinasyonları ve şirketleri ile 105 standın ve 122 katılımcının yer aldığı 3 bin 79 m2`lik stantta kendisine ayrılan alanda tanıtım çalışmalarını gerçekleştirdi.
 
Bu yıl gerçekleştirilen fuara Diyarbakır`ın en iyi şekilde katılımı adına önemli çalışmalar yaptıklarını ve özverili çalıştıklarını vurgulayan Diyarbakır Valisi Toprak, "Diyarbakır sahip olduğu değerle, turizm pastasından hak ettiği değeri alacak bütün koşullara sahip bir kenttir. özverili çalışmalarla Diyarbakır; Kültür, İnanç ve bir çok turizm alanında önemli bir konuma gelecektir. Devam eden Kültür Turizm Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığınca finanse edilen Valiliğimizin koordinasyonunda turizm altyapısı, restorasyon ve tanıtım çalışmalarıyla Diyarbakır, turizmde turistlerin ve tur operatörlerinin beklentilerine cevap verecek bir konuma erişecektir" dedi.
 
Vali Toprak, Tur Operatörleri ve Seyahat Acentalarının Diyarbakır Standına büyük ilgi gösterdiklerini vurgulayarak, "Bu yıl katılım sağladığımız ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı`nda Avrupa`nın ve ülkemizin önde gelen Tur Operatörleri ve Seyahat Acenta yetkilileri standımızı yoğun bir şekilde ziyaret ettiler. Türkiye ve Anadolu programlarında Diyarbakır`a mutlaka yer vereceklerini artık Diyarbakır`ı turistle bir araya getireceklerini , kentin bu tarihi ve kültürel güzelliklerini dünya ile buluşturmanın onlar için de ticari alanın yanında artık bir sorumluluk olduğunu belirttiler. Son dönemlerde tanıtım ve turizm altyapısının geliştirilmesiyle ilgili yapılan çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü ifade eden tur operatörleri ve acentalar, valiliğimize ve emeği geçen ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ederek yakın bir dönemde Diyarbakır`ın Dünya kültür ve inanç turizminde Tur Operatörleri ve Seyahat Acentaları için önemli bir destinasyon haline geleceğini dile getirdiler. ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı`nda yaşanan bu ilgiden dolayı memnuniyetlerini belirten Vali TOPRAK, "Diyarbakır`ın tanıtımı için Valilik olarak kentin var olan kültür hazinelerinin Dünya`ya tanıtılmasının öneminin şuurunda belirlenen bir plan dahilinde birçok farklı tanıtım argümanlarını kullanarak çalışmalar titizlikle devam edecek" değerlendirmesinde bulundu. (Osman İçli-İLKHA)