Yapılan dua okunan mevlid-i şerif ve ezgilerle açılışı yapılan camide ilk Cuma namazı il Müftüsü Mehmet Taşçı'nın imamlığında kılındı.

Caminin açılışına Adıyaman valisi Mahmut Çuhadar, İl Müftüsü Mehmet Taşcı, HÜDA PAR İl Başkanı Mustafa Yetiş siyasiler ve vatandaşalar katılım sağladı.

İbadethanelerin insanlık tarihi kadar eski ve önemli olduğuna değinen Taşcı, hayır sahiplerine teşekkür ederek "Bu camiyi hizmete açmak üzere bir araya geldik. Allah'a hamd olsun Cenab-ı Allah'tan duamız, yalvarışımız ve yakarışımız şu ana kadar burada bulunan dualarımıza âmin diyen hepinize şu fani dünyadan ayrılmadan önce ömründen sonra amel defterimizin açık kalmasına vesile olacak hayırlar yaparak bu dünyadan ayrılmayı nasip eylesin." dedi.

İslam'ın mührü camilerimizdir

"Mescitler Allah'ın icra ettiği il sünnetlerdendir." diyen Taşçı "Camilerimiz yeryüzünde İslam'ın mührüdür, buralar İslam'ın tapusudur. Cenab-ı Allah kitabında buyuruyor ki yeryüzünün tanıdığı ve gördüğü ilk bina Mekke'de ki Kâbe'dir. Yeryüzünde bu camiler ve bu mescitler yeryüzünde Cenab-ı Allah'ın ilk icra ettiği sünnetlerinden birisidir." ifadelerini kullandı.

Namaz sonra Mahalle Muhtarı Abdurrahim tarafından cami cemaatine hurma ikram edildi.

(İLKHA)