İngiltere`den yola çıkan ve Gazze`ye tıbbi yardım taşıyan ``Mavi Marmara Kafilesi`` adındaki 11 araçlık konvoy, Fransa, İspanya, Fas, Cezayir ve Tunus`un ardından Libya sınırına ulaştığında vize engeline takıldı.

Libya gümrük görevlileri, konvoydaki İngiliz, ABD ve İrlanda vatandaşlarının vizeleri olmadığı için ülkeye giremeyeceklerini, tekrar Tunus`a dönmeleri gerektiğini ifade etti.

Konvoyun organizatörlerinden İhsan Şemruh, konvoya eşlik eden AA muhabirine yaptığı açıklamada, ``Libyalı yetkililerin tavrı bizi tam anlamıyla hayal kırıklığına uğrattı. Biz Libya`dan çok şey bekliyorduk. Güzergah üzerinde en kolay durağımızın Libya olacağını tasarlamıştık. Devrim sonrası Libya`da böyle bir güne tanık olmak cidden şaşırtıcı`` dedi.

Türkiye`den Gazze`ye yardım götüren ``Mavi Marmara`` gemisinden hareketle ``Mavi Marmara Kafilesi`` adı verilen yardım konvoyu, İsrail`in Gazze ambargosunu kırmak için 25 Şubat`ta İngiltere`den yola çıkmıştı.

Toplam 25 aktivistin eşlik ettiği konvoyda, tıbbi yardım, oyuncak ve bilgisayar malzemesi taşıyan, ambulans ve okul servisi olarak kullanılacak 11 araç yer alıyor.