ANTALYA - Kamuoyunda 2B arazileri olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin rayiç bedelini yüksek bularak bedellerin düşürülmesini talep eden köylüler, çevre yolu üzerinden AK Parti il başkanlığı önüne gelip Sanayi Kavşağını trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı.

Kısa süreli olarak yol trafiğe kapanırken, polis eylemin sonlandırılmasını istedi. Polisi dinlemeyen 2B eylemcileri, barikatı aşarak AK Parti binasına girmek istedi ancak başarılı olamadı.

Köylülerin İl Başkanı Mustafa Köse ile görüşme istekleri, Köse`nin 2B arazilerinin rayiç bedelini düşürmek için Ankara`da olduğunun öğrenilmesi ile gerçekleşmedi.

Bunun üzerine köylülerden bir bölümü yeniden çevre yolundan yürüyerek AK Parti İl Başkanlığı binası önündeki Sanayi Kavşağı`nı trafiğe kapatıp oturma eylemi yaptı.

Yolda trafik kontrollü olarak sağlanırken, köylüler ve araç sürücüleri arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

AK Parti İl Başkan vekili olarak hazır bulunan Mesut Topçu ile görüşmek üzere köylülerin arasından seçilecek 5 kişi içeri alındı.

Yetkililerin Çarşamba gününe kadar sorunun çözüleceğini belirtmesi üzerine grup olaysız dağıldı. (Şahabettin Şimşek - İLKHA)