ŞANLIURFA - Siverek-Diyarbakır Karayolunun 2. kilometresinde akşam saat 21.45 sıralarında meydana gelen trafik kazasında, tuğla yüklü araç sürücüsünün araç hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yolun karşı tarafına geçerek yaklaşık 10 metrelik köprüden aşağı düştü. Köprüden aşağı savrulan araç cayır cayır yandı.

 

Alınan bilgilere göre, Diyarbakır istikametinden Siverek`e gitmekte olan Ayhan Serter yönetimindeki 31 D 8605 plakalı tuğla yüklü TIR, araç sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek yaklaşık 10 metre yükseklikteki köprüden aşağı uçarak alev aldı. Sürücü Ayhan Serter, yanmakta olan araçtan son anda kendini dışarı atıp kurtulurken, yanan araç kullanılamaz hale geldi.

 

Kazayı fark eden vatandaşların durumu jandarma ve polis ekiplerine bildirmesi sonucu kaza yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

 

Kaza yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken, jandarma ve polis kontrollü olarak trafik akışını sağladı.

 

Kazada hafif şekilde yaralanan araç sürücüsü Ayhan Serter, ambulans ile Siverek Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. (A. Uğurlu - İLKHA)