HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkenin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, batı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Doğu Anadolu`nun doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

 

Yağışların, öğle saatlerinden itibaren Balıkesir, Bursa, Manisa, İzmir, Aydın`ın kuzey ve doğusu, Çanakkale`nin güneyi ile zamanla Bilecik, Kütahya, Ankara, Eskişehir, Sakarya, Yalova, Bolu, Karabük ve Çankırı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

 

Hava sıcaklığının; yağış alan yerlerde yağış anında 2 ila 4 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

 

Baca gazı zehirlenmesi uyarısı: Yurdun iç ve batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi beklenen rüzgar nedeniyle oluşabilecek baca gazı zehirlenmelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.

 

Çığ tehlikesi uyarısı: Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtiliyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA

Ankara: Sağanak yağışlı (8/17)
İstanbul: Sağanak yağışlı (11/17)
İzmir: Kuvvetli sağanak yağışlı (15/20)
Bursa: Kuvvetli sağanak yağışlı (13/18)
Konya: Çok bulutlu - rüzgârlı (7/19)
Adana: Gök gürültülü sağanak yağışlı (11/21)
Mersin: Çok bulutlu (12/20)
Osmaniye: Çok bulutlu (7/21)
Hatay: Çok bulutlu (11/21)
Diyarbakır: Sağanak yağışlı (4/19)
Batman: Sağanak yağışlı (4/18)
Şanlıurfa: Çok bulutlu (9/21)
Gaziantep: Çok bulutlu (5/19)
Mardin: Sağanak yağışlı (9/17)
Şırnak: Yağmurlu (5/12)
Van: Karla karışık yağmurlu (0/6)
Bingöl: Yağmurlu (4/13)

(Ayhan Kaya-İLKHA )