VAN- Van Milletvekili Burhan Kayatürk Gürpınar`ı ziyaret etti. Ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Kayatürk, AB Türkiye Parlamento Toplantısı`nın Van`da yapılacağını söyledi.

 

Gürpınar`da Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan, Ak Parti Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış ve partililer tarafından karşılanan Kayatürk ve beraberindekiler Gürpınar Belediyesi Toplantı Salonu`nda düzenlenen toplantıya katıldı.

 

Kayatürk \"Tekstil Kent Projesi`ni Van ile Gürpınar arasına yapıyoruz. Bu Projede en büyük kazancı Gürpınar halkı elde edecek. Tekstil Kent`in alt yapı ihalesi yapıldı karlar kalktığı gibide ilk kazmaya vuracağız.Van sadece tekstil kenti olmamalı, Van muazzam bir turizm kenti olmalı, sağlık kenti olmalı. Bölge Hastanesi`nin yanına kuracağımız 4 tane yeni hastaneyle Van ili tam anlamıyla bir sağlık kenti olacak. Yurt dışından buraya hastalar gelebilir, il dışından, bölgeden hastalar gelebilir. Hastalığın dışında kişisel bakım hastaneleri yapılabilir. Bunun dışında Van Gölünün etrafını kaliteli turizm yatırımlarıyla doldurmamız lazım. Gürpınar`a hastane yapılması için sağlık bakanımız söz vermişti fakat yeni bir sağlık bakanı geldi. Devlette daimilik esastır, biz yeni bakanımıza eski bakanımızın bize verdiği sözü hatırlatacağız\" ifadelerini kullandı.

 

\"AB Türkiye Parlamento Toplantısı Van`da Yapılacak\"
Van`da ilk kez AB Türkiye Parlamento Toplantısı`nın yapılacağını hatırlatan Kayatürk, \"Van`da Avrupa Birliği Türkiye Karma Parlamentosunun toplantısını yapacağız. Türkiye`den ve Dünyadan milletvekilleri gelecek. Dışişleri Bakanımızın onayıyla başka bir toplantıyı daha Van`da yapacağız bununla ilgilide gerekli altyapıyı hazırlıyoruz. Van`dan 4 ülkeye uçak seferleri yapılacak. Zaten gece uçuşları da başladı. Van`ın konumu çok iyi ama Van`ın lehine olan bu avantajları yerli yatırımcılarımızın, sermaye sahiplerimizin çok iyi değerlendirmesi gerekir. Biz ancak bu şekilde istediğimiz hedefe ulaşabiliriz\" dedi. (Sedat Karatay-İLKHA)