DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;

 

DİYARBAKIR MEDYA : \"Kürtleri PKK`nin insafına terk edemeyiz\"

HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz; Kürt sorununun çözüm süreci ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. PKK`nin Kürtlerin tek temsilcisi olmadığını belirten Yılmaz, \"Kürtleri PKK`nin insafına terk edemeyiz\" şeklinde konuştu.

 

DİYARBAKİR HABER GAZETESİ: Ortak mesaj: ` Silahlar sussun

Diyarbakır`da vatandaşlar yürütülen müzakere süreciyle ilgili yaptıkları değerlendirmede barıştan yana olduklarını belirtirken, bazı vatandaşlar ise daha farklı talepleri olsa da artık silahların susması gerektiğini söylüyor.

 

GÜNEYDOĞU EKSPRES: İhtiyaç sahiplerine evlerini teslim etti

Dicle Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, (SYDV) geçtiğimiz yıl, yoksullar için yaptığı evlerin bitmesiyle hak sahiplerine teslim edildi.

 

HABER DİYARBAKIR: TES ÇAĞ: Başörtü konusunda referanduma gidelim!

Tesettüre Çağrı Platformu(TES ÇAĞ) bünyesindeki STK`lar ile yaptığı aylık basın toplantısından sonra yaptığı basın açıklamasında başörtü zulmüne ve Bolu F Tipi Cezaevinde mahkumlara yönelik insanlık dışı muamelelere tepki gösterdi.

 

DİYARINSESİ: Her cezaevine bir Sosyolog alınsın

15 bin sosyologun atama beklediğini açıklayan Sosyoloji Facebook Topluluğu Direktörü Mustafa Eken, Adalet Bakanı Sadullah Ergin`den her cezaevine bir sosyolog alınması talebinde bulundu.

 

DİYARBAKIRSÖZ: 30 yıl sonra gelen barış

Mardin`de kuzen olan iki aile arasında 30 yıldır süren kan davası, Mardin Müftülüğü`nün girişimi sonucu sona erdi.

 

YENİ YURT GAZETESİ: Barışa destek için geliyorlar

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral ve beraberindeki 50 kişilik heyet, yarın Diyarbakır`ı ziyaret edecek.

 

HABER DİYARBAKIR ORG: Diyarbakır`da nergis çiçeği satışlarında artış

Diyarbakır`da, Nergis çiçeği satışlarında artış yaşandığı belirtildi.

 

DİYARBAKIR YENİGÜN: Prim borcu olanlar dikkat!

 

Ödenmemiş olan sosyal güvenlik destek primi borçları ve ferileri yeniden yapılandırma kapsamına prim borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda tanınan ek süre 31 Mayıs 2013 tarihinde sona erecek.

 

GAZETE DİYARBAKIR: Rehineler yarın (bugün) bırakılacak

İçişleri Bakanı Muammer Güler, kaçırılan kamu görevlileri ile ilgili olarak da bir heyetin teşkil edildiğini belirterek, ``Heyetin yarın gideceği ve yarın(bugün) bize teslim edileceği ifade edildi. İnşallah ailelerine kavuşmasını bekliyoruz, ailelerini haberdar ettik`` dedi. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)