VAN - Van Milletvekilleri Fatih Çiftçi ve Gülşen Orhan birlikte katıldığı Edremit programında ilçe halkıyla bir araya geldi.

 

\"Proje öneki belediye döneminde başlatılmış ancak sürdürülememişti\"
Konuyla ilgili olarak bilgi veren Van Milletvekili Gülşen Orhan, \"AK Parti belediyesi döneminde sahil yolu projesini başlatmıştık. BDP göreve geldikten sonra bu çalışma durdu. Şimdi biz diyoruz ki bu projeyi nasıl olsa BDP belediyesi yapamayacak o nedenle dört milletvekiliyle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanımıza bu konuyu aktardık, ısrar ettik ve olumlu yanıt aldık. Şimdi Van kalesinden başlayacak şekilde sahil yolu projesini başlatıyoruz. Bu konuda Vali Bey çalışmaları başlatacak. Sahil yolu projesinde yapılacak yol ile birlikte yolun sağında ve solunda spor yerleri, cafeler, dinleme yerleri, çocuk parkları, yeşil alanlar olacak. Van için çok gerekli ve çok önemli bir projedir.\" dedi.

 

\"Sahil yolu nereye kadar ilerleyecek?\"
Vatandaşların sahil yolunun ne kadar mesafede olacağını ve nereye kadar ilerleyeceğini sormaları üzerine Çiftçi şunları söyledi:

 

\"Tabi söz konusu hat üzerinde kamuya ve vatandaşa ait yapılar ve arsalar mevcut. Burada kimsenin mağdur edilmemesi için kamulaştırmalar söz konusu olacak ve dolayısıyla bu da bir süreç gerektirmektedir. Öncelikle bunlarla ilgili çalışmalar yapılacak ve dileriz bir an evvel bu çalışmalar tamamlanır. Sahil yolunun başlangıç noktası Van Kalesi mevkii olmak üzere, oradan itibaren projenin önü açıldığı sürece yapımı noktasında da herhangi bir sıkıntı söz konusu olmayacaktır. Zaten Bakan bey`de gereken desteği vereceğini söyledi. Bu noktada bir sıkıntı olmayacaktır. Hattın nereye kadar gideceğini ise projenin önünün açacak şartlar belirleyecektir.\" (Murat Dalgın - İLKHA)