SİİRT - Başbakan Tayyip Recep Erdoğan`ın 2 günlük Siirt ziyaretinde Siirt`teki Sivil Toplum Örgütleri ve kanaat önderlerinin katılımıyla öğretmen evinde verilen yemekte, soru cevap kısmında ilk söz hakkı verilen Siirt 56 Ürünleri Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Vehip Emrah, Siirt`in ön önemli ürünleri arasında olan Siirt fıstığı, Pervari Balı, Bıttım Kahvesi ve Zivzik Nar Suyunun tanıtılması gerektiğini söyledi.

 

Emrah ayrıca, milyarlarca dolar değerinde olan Siirt ürünlerini Dünya pazarında yer bulunması durumunda Siirt`in ihya olabileceğini anlattı.

 

Çalışmaları hakkında da bilgi veren dernek başkanı Emrah, 56 Ürününün ülke ve dünya çapında tanıtılması için son 10 yılda Türkiye`yi karış karış gezdiğini, ürünlerin tanıtımının amacına ulaşılabilmesi için geniş bir konsensüsün oluşması gerektiğini, bu konuda da Siirt`in eniştesi olan Başbakan Erdoğan`dan destek beklediğini söyledi.

 

Kendisine sunulan ürünleri inceleyen Başbakan Erdoğan, Siirt ürünlerinin ülke çapında desteklenmesi ve tanıtılması için bizzat talimat verdi. Yemek sonrası da Dernek Başkanı Emrah`ı çağıran Başbakan Erdoğan, detaylı bilgi aldı.

 

Emine Erdoğan, \"Ben de gönüllü bir elçiyim\"
Emrah, daha sonra Siirt 56 ürünlerinden 6 ürünü olan Siirt fıstığı, Zivzik Nar Suyu, Menengiç Kahvesi, Bıttım Sabunu, Pervari Balı ve Siirt mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan perde pilav tenceresini Başbakan Erdoğan`ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan`a da hediye etti.

 

Siirt`in tanıtımı için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu söyleyen Emine Erdoğan, kendisinin de bir Siirtli olması hesabiyle gönüllü bir elçi olduğunu söyledi.

 

Emrah, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan`ın Siirt`te ve Siirt ürünlerine yakın ilgi gösterdiğini ifade ederek şunları söyledi: \"Son 10 yılda Türkiye ve dünyada bulunan başta Siirt dernekleri olmak üzere tüm hemşerilerimize ulaşarak Siirt`in tanıtımına katkı sağlıyoruz. Amacımız çok değerli ürünlerimizin ülke çapında duyurulmasıdır. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve muhterem eşi Emine Erdoğan Hanım efendi ile Siirt ziyaretinde görüşme imkanı buldum ve ürünlerin markalaştırılması için de destek aldık. Temennimiz önümüzdeki süreçlerde bunun meyvesini almaktır. Ayrıca Polis evinde Başbakan Erdoğan`a Siirt`in tanıtımı ile alakalı `Dünya`da ve Türkiye`de bulunan Siirtliler` kitabını da sunduk.\"dedi. (Hamza Kezer - İLKHA)