Eskişehir Osmangazi Üniversitesi`nde (ESOGÜ) yemek fiyatları protesto etmek isteyen öğrenciler hazırladıkları sandviçleri, yemekhanenin önünde arkadaşlarına dağıtmak istedi.

Öğrenciler, birinci öğretim için verilen yemeklerin 1 lira 2O kuruştan 1,5 liraya, ikinci öğretim gören öğrencilere verilen yemeklerin de 3,5 liradan 4 liraya yükseltildiğini söyledi.

Yemek zamlarını protesto etmek için ilk olarak rektörlük önünde basın açıklaması yapacaklarını ve ardından da 600 adet sandviçi yemekhanede öğrenci arkadaşlarına ücretsiz dağıtacağını söyleyen grupla özel güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı.

ESOGÜ Özel Güvenlik Müdürü Cengiz Mert, rektörlüğün böyle bir eyleme izin vermediği bu nedenle dağılmaları gerektiğini söyledi. Öğrenciler ise özel güvenlik müdürüne "Biz hazırladığımız sandviçlerimizi kendi yemekhanemizde arkadaşlarımızla birlikte oturup yemek ve paylaşmak istiyoruz. Bizi kendi yemekhanemize sokmuyorsunuz. Böyle bir okul haline geldik. Biz nitelikli ve ucuz beslenme hakkımız için mücadele ediyoruz" diyerek yürümek istedi.

Özel güvenlik görevlileri yürümek isteyen öğrencilere müdahale etti. Bazı özel güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında yumruklaşmaların yaşandığı olayda görevliler 5 öğrenciye kelepçe taktı ve hemen yakındaki Kongre Merkezi binası içerisine götürdü. Bu öğrenciler daha sonra gelen polislere teslim edildi.

Özel güvenlik görevlileri, olayda kendilerinin saldırıya uğradıklarını, 7 güvenlikçinin hafif şekilde yaralandığını öne sürerek öğrencilerden şikayetçi olduklarını belirtti.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de tarafların karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi olduklarını, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.