ŞANLIURFA - Hilvan (Curnéreş) Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Selam Der), 2012 yılı içerisinde yaptığı yardım faaliyetlerini basın aracılığıyla kamuoyuna duyurdu.
 
Basına bilgi veren Dernek Yardım Komisyonu Başkanı Abdulkerim Yüksekyayla, derneklerinin 2008 yılında kurulduğunu ve faaliyete başladığı günden itibaren ilk görevlerinin ilçede yaşayan fakirleri tespit edip yardım eli uzatmak olduğunu belirterek, her yıl fakir aile sayısının artmasına rağmen tespit ve dağıtma işini titizlikle yaptıklarını kaydetti.
 
Yüksekyayla açıklamasının devamında, Hilvanlı maddi durumu iyi hayırseverlerden gelen yardımlarla zengin ile fakir arasında köprü vazifesi gördüklerini bildirdi.
 
2012 yılında yaptıkları faaliyetleri sıralayan Yüksekyayla, 340 aileye gıda yardımı, 220 aileye giyecek yardımı, kurban bayramında 260 aileye et yardımı ve 6 aileye odun sobası verdiklerini kaydetti.
 
Ayrıca hayırseverler tarafından verilen 5 bin TL`lik nakdi yardımı hayırseverler ile birlikte fakir ailelere dağıttıklarını, yaptıkları yardımları Hilvan`la sınırlı tutmayıp, Suriye den Türkiye`ye sığınan yaklaşık 750 mülteci aileye Şanlıurfa Yar-Der aracılığıyla giyim yardımında bulunduklarını söyledi.
 
Son olarak daha fazla mağdur aileye yardım etmek istediklerini ve duyarlı vatandaşların fakirlere sahip çıkmak amacıyla kendilerine ulaşıp destek vermelerini istedi. (Mehmet Can Yardımcı - İLKHA)