DİYARBAKIR - 15 bin sosyologun atama beklediğini açıklayan Sosyoloji Facebook Topluluğu Direktörü Mustafa Eken, "Adalet Bakanlığı`na bağlı Cezaevleri Genel Müdürlüğü`ne Denetimli Serbestlik Uzmanı alım sürecinin mülakatsız ve merkezi sistemle alınması gerektiğini vurguladı.
 
Adalet Bakanlığının Denetimli Serbestlik kapsamında daha önce 370 sosyolog aldığını anımsatan Eken, "Adalet Bakanlığı`na bağlı Cezaevleri Genel Müdürlüğü`ne Denetimli Serbestlik Uzmanı alım sürecinin yakında başlayacağı ve 420 sosyolog alınacağı bilgisine ulaştık. Atanamayan 15 bin sosyolog adayımızı bu açıklamalar mutlu etmiştir ancak alım süreci başlamadan önce Yeniden Sosyoloji Hareketi olarak Adalet Bakanı Sayın Sadullah Ergin`e 3 maddelik bir çağrıda bulunmak istiyoruz" diyerek isteklerini şöyle sıraladı:
 
"- 15 bin atama bekleyen sosyolog bulunmaktadır. 420 sosyolog alımı sevindirici ancak kadro ihdasımızın tamamına atama bekliyoruz. Bugüne kadar mağdur edilen sosyologlar adına, 730 sosyolog kadro ihdasımız için ilana çıkmasını, Alım sürecinin hızlandırılmasını, Haziran merkezi atamayla çakışmamasını talep ediyoruz.
 
- 8 Ocak 2013`te yapılan 370 sosyolog atamasında 1850 aday 30 Ekim-30 Kasım arası Ankara`da mülakata alınmıştı. Yeni alım sürecinin başlamasıyla aynı kişileri tekrardan mülakata çağırma durumu ortaya çıkacaktır. Bizlerin mağdur edilmemesi adına mülakatın tamamen kaldırılması veya başka bir çözüm yolu bulunmasını istiyoruz.
 
- Sağlıklı bir toplum ve yeni nesiller için toplumu derinlemesine analiz edebilen sosyologların istihdamı hayati önem taşıdığından, böyle bir alımla diğer kurum ve bakanlıklara örnek olmanız ayrıca bizim için çok önemlidir. Bu sebeple her cezaevine 1 sosyolog için yeni kadro ihdasları yapılmasını talep ediyoruz."
(M. Sait Adiyaman - İLKHA)