Kitapkolik.com kitap basımı üzerine dizayn edilmiş büyük bir matbaa tarafından sektörün içinden gelen bir ekip tarafından kuruldu.

Pandemi ile birlikte artan internet alışverişleri ile online kitap satışları da bir önceki yıla göre %35 artış gösterdi. Bu süre içerisinde sektörün bilinen oyuncuları kitapyurdu, idefix ve bkm ile sektöre yeni giriş yapan firmaların da büyük bir sınav verdiği bir dönem geçirdik. Bu rekabette adı sıkça duyulan bir isim kitapkolik.com da mevcut.

Artan maliyetler dolayısı ile kitap fiyatlarının önlenemeyen yükselişi okuyucuları online satıcılara yönlendirmekte, özellikle pandemi döneminde ilk kez internet alışveriş yapan kullanıcıların deneyimlediği bir dönem oldu. Online kitap satışında ciddi bir rekabetin olduğu gözlemlenmekte buda kitap okuruna fayda sağlamakta, bu rekabette müşteri memnuniyeti açısından kitapkolik ismi sosyal medyada adı sıkça görülen bir e ticaret sitesi oldu.

Kitapkolik.com kitap basımı üzerine dizayn edilmiş büyük bir matbaa tarafından sektörün içinden gelen bir ekip tarafından kurulduğunu belirtmek gerekir. Kitaptan ve kitap severin dilinden anlayan, bir kitap okuyucusu ne bekler bunu biliyorlar. Bu bilen bir kurum olmanın avantajlarını kullanan bir kurum olarak 2020 yılında iyi bir yıl geçirdiler. 2021 yılı hedefleri arasında 500 bin üye, 2 milyon kitap gönderimi yapmak bunun yanı sıra 2021 yılı 2. Döneminde kitabevi açmak olduğunu belirtelim.

Kitapkolik.com sitesinin rakiplerinden öne çıkartan özellikleri; öncelikle kitapseverler kolay ulaşabiliyor, destek hatlarına kolayca ulaşabiliyorsunuz, her konuda yardımcı olan bir ekip destek oluyor. Hızlı bir gönderim yapmaları alışveriş öncesinde belirtilen süre içerisinde kargoya veriliyorlar. İşin erbabı oldukları için paketlemeleri çok iyi ve her siparişe güzel hediye veriyorlar. Mutlaka deneyimlemeniz gereken bir internet sitesi.

Kitapkolik’i ayrıca mobil uygulamasını iOS cihazlar için App Store'dan ve Android cihazlar için ise Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Covid-19’un Olumlu Tarafı Artan Online Kitap Satışlarının Artması

Covid-19 süresince gerek okulların kapanması gerekse sokağa çıkma yasakları ile birlikte bu süreçte kitap severler zamanlarını kitap okuyarak geçiriyor.

Pandemi döneminde internet satışlarında kitapta ciddi bir yükseliş görülmekte, kitap okurlarının kitap alışverişlerini online kitap satış siteleri tercih ettiği rekabatin bol olduğu internet sektörü kitap severlerin en uygun fiyat ile kitap alışverişi yapmalarına imkan vermekte.

Kitapkolik’de yaptığı indirimler ile kitap severlerin tercih ettiği bir platfrom haline geldi, pandemi ile birlikte artan siparişlere hızlı bir şekilde cevap vererek kitap severleri kitapsız bırakmıyor ve siparişler ile birlikte hoş sürprizler yaparak bu dönemde müşterilerini memnun ediyor. Gönderimi yapılan kitapların kargo aşamasında hasar görmemesi içinde gerekli özeni göstermekteler.

Son dönemde artış gösteren üretim maliyetleri, kitap sektörünü de etkiledi kitapkolik.com bu dönemde yapmış olduğu ücretsiz kargo seçeneği ile sunmuş olduğu kampanyalar ile sosyal medyada adını duyduğumuz bir online kitapçı oldu. Bunun yanı sıra kapıda ödeme seçeneği ile kitap satışı yaparak tüm Türkiye’ye kitap gönderimi yapmaktalar.

Kitapkolik’de müşteri memnuniyetine önem verilmekte, çok hızlı bir şekilde müşteri danışmanlarına bağlanabilir soru ve sorunlarınıza hızlı bir şekilde cevap alabilirsiniz. Tüm sipariş süreçleri internet sitelerinden kolay takip edebiliyor, sipariş sonrasında sms ve mail üzerinden anlık bildirimler iletmekteler.

Kitapkolik’de Çok Satan Kitaplara buradan ulaşabilir ya da mobil uygulamasını iOS cihazlar için App Store'dan ve Android cihazlar için ise Google Play Store'dan ücretsiz indirebilirsiniz cihazlarınıza.