ŞANLIURFA - Programa Suruçlu 120 yetim ve anneleri ile Suruç İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Han Özdemir, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Polat, Suruç`un tanınan alimlerinden Molla Kemal Demirel, Suruç Anaokulu Müdürü İlhan Öz, Ana sınıf öğretmenleri, Şanlıurfa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Behçet Atila ile 120 yetim çocuk katıldı.

İHH yetkilileri tarafından çocukların önce halat çekme, çuval yarışı, mendil kapmaca, top oynama ve diğer oyunları oynaması sağlandı. Daha sonra 180 kişiye okulun bahçesinde mangallarda pişirilen kebaplar yedirildi. Kendilerine hazırlanan hediyelerin takdiminden sonra aileler dolu dolu bir gün geçirmenin keyfi ile dağıldılar. Çocukların sevinci yüzlerinden okunurken, İHH yetkililerinden bu tür programların tekrar yapılmasını istediler.

Şanlıurfa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Behçet Atila Programda yaptığı konuşmada, İHH dünya genelinde 28 bin yetime bakmakta. Her yetime ayda 90 TL nakdi yardımda bulunmaktadır. Şanlıurfa`mızda ise 204 yetimimize sponsorluk yapmaktayız, Suruç ilçemizde ise 21 yetim çocuğumuza düzenli nakdi yardım yapılmakta, dönemsel ise 120 yetime yardım yapmaktayız. Bu gün bu 120 çocuğumuzu sevindirmek için böyle bir organize yaptık. Çocukların ve ailelerinin ne kadar sevinçli olduğunu görüyorsunuz. Amacımız da zaten budur\" dedi. (Ali Durmaz - İLKHA)