BİTLİS - İl ve ilçe belediyelerinde çalıştırılacak 495 işçinin alımı için, Yüzüncü Yıl İlköğretim okulunda bulunan Kapalı Spor Salonunda çekilişler yapıldı.

 

Çekilişte Çalışma ve İş Kurumu Bitlis İl Müdürü Alaattin Aslan`da hazır bulundu.

 

İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Aslan, \"Kurumumuz il ve ilçe belediye başkanları ile yapmış olduğu Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) işbirliği kapsamında Bitlis belediye başkanlığında 150 kişi, Tatvan belediye başkanlığında 100 kişi, Adilcevaz belediye başkanlığında 100 kişi, Ahlat belediye başkanlığında 75 kişi, Hizan belediye başkanlığında 70 kişi olmak üzere toplam 495 kişi alınacaktır\" dedi.

 

9 aylık iş için 2 bin 638 kişi müracaatta bulundu
İl ve ilçe belediyelerinde çalışmak üzere 2 bin 638 kişinin müracaatta bulunduğunu ifade eden Aslan, \"İl ve ilçe belediyelerinin asil ve yedek kura çekimleri noter huzurunda yapılacak olup, kurada asil ve yedek üye olarak belirlenecek kişiler, belirtilen il ve ilçe belediyelerine başvurularını 15.03 2013 tarihinden itibaren yapacak ve 9 ay süreyle asgari ücret ve SGK`lı olarak çalışacaklardır\" şeklinde konuştu.

 

2013 yılında 2 bin işçi alınacak
2013 yılında bu kapsam içerisinde Milli Eğitim, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına 2 bin işçi almayı planladıklarını da açıklayan Aslan, bunun da Bitlis`te istihdama büyük katkı sağlayacağını söyledi.

 

Bitlis`in doğu illeri içerisinde en fazla işsizlik oranının olduğu kent olduğunu hatırlatan Aslan, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında yapılacak alımların iş istihdamına bir nebze de olsa katkı sağlayacağı kanısında olduğunu ifade etti. (Şükrü Tontaş - İLKHA)