VAN- Eğitim Sağlık Merkezi`nde düzenlenen kahvaltıda Vanlı boksörlerle bir araya gelen İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, başarılarından dolayı boksörlere teşekkür etti.

 

Van`da yetişmiş olan ve burada spor eğitimleri alan genç boksörlerin, başka illerin spor kulüplerinde müsabakalara çıktıklarını hatırlatan Dr. Acar, Vanlı boksörlerin hepsini ilde toplamak için girişimlerde bulunduklarını ifade etti.

 

Dr. Acar, \"Boksörlerimizin Van`a hizmet etmelerini sağlamaya çalıştık. Şu anda da bu sporcularımız yeni Van Sağlık Spor`un sporcuları olarak Türkiye ve dünyada çeşitli müsabakalara katılacaklar. İnşallah bu başarıları daha üst seviyelerde devam eder. Bizde bunun için elimizden gelen desteği vereceğiz\" dedi.

 

\"Boksörlerin her biri Van`ın mahallelerinden ve köylerinden geldiler\"
Yeni Van Sağlık Spor çatısı altında 47 boksörün olduğunu ve bunların `Yıldızlar, Gençler ve Büyükler` kategorilerinde yarışmalara katıldığını aktaran Dr. Acar, bu boksörlerin her birinin Van`ın mahallelerinden ve köylerinden geldiğini vurgulayarak, \"İnşallah bundan sonra Türkiye`de boks denince akla Van gelecek. Ben genç boksörlerimi aldıkları derecelerden dolayı kutluyorum\" ifadelerini kullandı.

 

Deprem sonrasında çalışacakları bir yerin olmaması nedeniyle boksörlerin büyük takımlara gittiğini ifade eden Takım Antrenörü Ayhan Öz ise, Vanlı boksörlerin bu takım formaları altında Türkiye ve dünyada derece yaptıklarını söyledi.

 

Deprem sonrasında İl Sağlık Müdürü ile görüştüklerini ifade eden Öz, \"Boksörlerin Van`a hizmet etmeleri için İl Sağlık Müdürümüzle görüştük. Sayın müdürümüzün girişimleri neticesinde Fenerbahçe, Beşiktaş gibi büyük kulüplerde olan boksörlerimizi Van`a getirdik\" şeklinde konuştu.

 

\"Bundan sonra Van için yarışacağız\"
Öte yandan Türkiye ve dünyada derece yapan Vanlı boksörler ise illerine hizmet etmek için büyük takımları bırakıp Van`a geldiklerini söylediler.

 

Büyükler kategorisinde Avrupa üçüncüsü olan Remzi Uyar ve Ümit Zengin ile aynı kategoride Türkiye üçüncüsü olan Yunus Duman, Yıldızlar kategorisinde Türkiye birincisi Ergün Demir ve yine aynı kategoride Türkiye üçüncüsü olan İbrahim Avcı, \"Bizler,
Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi büyük kulüpleri, ilimiz ve insanlarımız için bırakıp geldik. Bundan böyle ilimiz için yarışacak, Türkiye ve Avrupa`da adını duyuracağız\" açıklamasında bulundu.

 

Konuşmaların ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar tarafından, Türkiye ve dünya çapında dereceye giren boksörlere birer çeyrek altın ödülü verildi. ( Murat Dalgın-İLKHA)