İSTANBUL - Hz. Peygamber (sav) anlayıp anlatmak, yaşayıp yaşatmak için yaptığı Kutlu doğum etkinlikleri, Peygamber (sav)`e saygı mitingleri, Salâvat kampanyası, Kutlu Doğum Siyer Sınavı gibi faaliyetlerle adını duyuran Peygamber Sevdalıları Platformu, 2013 Kutlu Doğum hazırlıkları çerçevesinde platforma üye derneklerden İstanbul Umut-Der`de, temsilcilerle bir araya geldi. Toplantıya Peygamber Sevdalıları Platformuna mensup derneklerin yöneticileri ve temsilcileri katıldı.
 
Bu yılki büyük buluşma 5 Mayıs`ta
Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörü Cengiz Kurtaran`ın istişare toplantısında, önceki yıllarda platform olarak kapalı alanlarda yapılan Kutlu Doğum etkinliklerinin salonlara sığmadığını ve geçen yıl büyük bir heyecanla Zeytinburnu Kazlıçeşme meydanında yüz binlerin katılımıyla gerçekleşen etkinliğin bu yıl 5 Mayıs`ta yapılması kararını aldıklarını ve bunun için resmi müracaatta bulunduklarını belirtti.
 
Peygamber Sevdalıları`nı büyük bir heyecan sardı
Toplantıda 5 Mayıs`ta İstanbul`da yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliği, salâvat kampanyası ve Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS) ve diğer faaliyetler ile ilgili bilgi veren Kurtaran, "5 Mayıs`da İstanbul`da, Peygamber Sevdalıları olarak düzenleyeceğimiz Kutlu Doğum etkinliği nedeniyle Peygamber Sevdalısı halkımızı şimdiden büyük bir heyecan sardı. Gerçekleştirilecek etkinlik için tüm Peygamber Sevdalılarını etkinliğe davet ederek maddi ve manevi desteklerini bekliyoruz" dedi.


Kazlıçeşme Meydanı bu sevdaya şahitlik etti
Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörlüğü olarak büyük bir heyecanla çalışmalarına başladıklarını söyleyen Kurtaran; ayrıca koordinatörlüğe bağlı il ve ilçelerde 20`ye yakın yerde Kutlu Doğum etkinliği düzenleyeceklerini söyledi. Büyük bir manevi boşluk yaşayan, buhranlarda olan halka bir daha kurtuluş yolunun yürüyen Kur`an olan gözlerimizin nuru Hz Peygamber`in (sav) sünneti seniyesine sarılmakta olduğunu hatırlatacaklarını ve topluma Muhammed-i iklimi yaşatacaklarını ifade eden Kurtaran, "halkımız aziz Peygamberine çok düşkündür. Bunu da etkinliklere gösterdikleri katılımlarında ve özlemlerinde görmekteyiz. Geçen yıl Kazlıçeşme Meydanı buna şahitlik etti" ifadelerine yer verdi.
 
Yüz binlerce CD hediye olarak dağıtılacak
Peygamber sevdalısı halka Kutlu Doğum etkinliği için özel hazırlanan Türkçe ilahi ve ezgilerden oluşan "Biat Ediyoruz" ve Türkçe-Kürtçe karışık ilahi ve ezgilerden oluşan "Nura Muhammed" adlı yüz binlerce Cd`yi hediye ederek Kutlu Doğum Etkinliğine davet edeceklerini belirten Kurtaran, " Peygamber Sevdalısı Halkımızı elimizden geldiğince büyük bir gayret ve ihlaslı bir çalışma ile gerek evlerinde tek tek ziyaret ederek ve gerekse de görsel ve sesli duyuru ve ilanlarla etkinliklerimize davet edeceğiz. Bununla beraber İstanbul`umuz için göstereceğimiz gayret ve çalışmayı tüm etkinliklerimiz için göstereceğiz" dedi.
 
Bu hayra ortak olmak isteyenler acele etsin
Kurtaran, "Halkımızın etkinlik alanına rahat ulaşımını sağlamak için birçok noktadan ücretsiz araç kalkış noktaları belirleyeceklerini dile getirerek bu ve buna benzeri konularda desteklerini sunmak isteyenlerin platformumuz ile irtibata geçmelerini istiyoruz" çağrısında bulundu.
 
`Hz. Muhammed (sav)`e Her Gün Binler Salavat Kampanyasına` katılın
Kutlu Doğum etkinliği kapsamında, Milyar Salâvat Kampanyası başlattıklarını "Hz. Muhammed (sav)`e her gün binler Salavat" sloganıyla Salavat kampanyası başlattıklarını ifade eden Kurtaran, `Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber`e salât ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin, selâm edin.` Ayet-i Kerime`nin ışığında Hz Peygamber (sav)`in şanını yüceltmek için Allah`ın izniyle bu senede Salavat Kampanyasını başlatıyoruz. Halkımız kendilerine en yakın Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklere salavatlarını teslim edebilecekleri gibi 0537 453 15 52, 0534 431 00 00, 0536 655 85 56 nolu telefonlara ve http://www.peygambersevdalilari.com/ web adresine, info@peygambersevdalilari.com mail adresinden salavat alabilir ve okudukları salavatlarını teslim edebilirler. Okunan Salavat-ı Şerifeler 2013 Kutlu doğum etkinliğinde duyurulacaktır ve Hz Peygamber (sav) hediye edilecektir" diye konuştu.
 
Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS) büyük Ödülü 50 Kişiye Umre
Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Türkiye genelinde Kutlu Doğum Siyer Sınavı yapılacağını belirten Kurtaran, "Sınav için başvurular 1 Mart-15 Mayıs tarihleri arasında olacak ve sınav 26 Mayıs Pazar günü yapılacak. Sınava başvurular ücretsiz olup sınav 2 kategoride gerçekleştirilecek; 1.Kategori Yetişkinler için (15 Yaş ve üstü) kaynak kitap `Nebevi Davet` 2.Kategori İlköğretim için (10-14 yaş arası) Kaynak Kitap `Sevgili Peygamberimiz` olup sınavlara bay ve bayan herkes katılabilecek" ifadelerine yer verdi.
 
50 kişi umre ile ödüllendirilecek
Yapılan açıklamada kaynak kitapların Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden ve Dua Yayıncılıktan temin edilebileceği bildirildi.
 
1. Kategoride Türkiye geneli ilk 50 ye giren adaylar Umre ile ödüllendirilecek. 2. Kategoride dereceye giren 80 kişi ise "Gezi Ödülü" ile ödüllendirilecektir. Ayrıca İstanbul`da dereceye giren birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncü kişiye ise çeyrek altın hediye edilecek.
 
Haydi İstanbul Peygamber Sevdalıları Kazlıçeşme`de Buluşuyoruz
Kurtuluş ve Özgürlük Önderi Hz Muhammed (sav)
 
"Peygamber Sevdalısı halkımızı, `Haydi Peygamber Sevdalıları Kazlıçeşme`de Buluşuyoruz` davetiyle etkinliğimize davet ediyoruz" diyen Kurtaran son olarak, "Rehberimiz ve Önderimiz Hz Peygamber (sav)`e olan bağlılığımızı ve sadakatimizi bir kez daha tekrarlayacağız. Rabbimizden gayret ve çalışmalarımızı bereketlendirmesini ihlâsımıza halel getirecek davranışlardan uzak tutmasını niyaz eder tüm etkinliklerimizi rızası için kabul etmesini ve hayırlara vesile olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.(Şükrü Gündüz /İLKHA)