TOKAT- 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Tokat Yeraltı Çarşısı üzerinde Tokat Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) ve Eğitim İlke-Sen bir bası açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan TOKAD Başkan Yardımcısı Sema Avşar, 8 Mart`ın sömürü ve zulme başkaldırının sembollerinden olduğunu, kadının hayatın pek çok alanında ezildiğini söyledi. Kapitalizmin kadını ucuz emek olarak fabrikalarda, atölyelerde sömürdüğünü dile getiren Avşar, 8 Martın kapitalistler tarafından tüketim günü olarak görülmek istendiğinin de altını çizdi.
 
Başörtüsü yasağından şiddet ve cinayetlere, savaş ve sürgünlere kadar çok boyutlu acıların içinden geçen kadınların birlikte direnişi yükseltmeleri gerektiğine vurgu yapan Avşar; "Biz Müslüman kadının ezilenlerin, bütün insanlığın annesi olması gerektiği bilinciyle mü`min erkek ve mü`min kadınların iyiliği emredip kötülüğü yasaklama sorumluluğu çerçevesinde birbirlerinin velisi, mücadele arkadaşı olduğuna ilişkin Rabbimizin buyruğuna iman ediyoruz! Hayata, ilişkilere, mücadeleye bakışımız budur" dedi.
 
 
"Bizler `ezilenlerin annesi` olma bilinciyle var olmaya çalışacak, `Kendine değil herkese Müslüman` anlayışıyla bütün insanlığı vahyin aydınlığına çıkarmak için gayret edeceğiz." diyen Sema Avşar, konuşmasını 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününün zulme karşı adalet ve özgürlük mücadelesinin yeni bir kıpırdanışı olmasını dileyip herkesi adil bir dünyanın kurulması için dayanışmaya davet ederek tamamladı.
 
Basın açıklaması sırasında `Müslüman Kadın Ezilenlerin Annesidir` pankartının yanısıra çok sayıda döviz taşındı ve `Uyan Diren Özgürleş!`, `Kapitalistler Kadını Sömürüyor`, `İnanca Saygı Başörtüye Özgürlük` sloganları atıldı. (Osman İçli-İLKHA)