ŞIRNAK - Nuh Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği, Şırnak`ta hayırlı çalışmalara imza atmayı sürdürüyor. Düzenli olarak fakir yoksul ve ihtiyaç sahibi yetim ailelere sahip çıkan Nuh Eğitim Der, Şubat ayında da Şırnak merkezde muhtaç ailelerin yanı sıra Suriyeli ve Afganlı muhacirlerin de yüzünü güldürdü.
 
Afganlı ve Suriyeli mülteciler unutulmadı
Dernek olarak yardımlarının devam ettiğini belirten Nuh Eğitim Der Muhtaç ve İhtiyaç Sahibi Ailelerle Dayanışma ve Yardımlaşma Komisyonu Başkanı Zekeriye Tatar; "Şubat ayında 22 aileye gıda paketi ve elbise dağıtık. Bu ailelerin içinde 4 Afgan ve bir Suriyeli mülteci aile de vardı. Dul ve 3 yetimle hayatlarını sürdürmeye çalışan bir Afganlı mülteci aileye Gıda paketi ve elbise yardımının yanında kömür yardımı da yapıldı. Ayrıca bu ailenin astım hastasına yazılan ilaç reçetesini temin edip kendilerine ulaştırdık. Çok memnun olup, bolca dualar ettiler" ifadelerini kullandı.
 
Bu yetimlerin dramı içler acısı
Yardım ettikleri bir ailenin dramını dile getiren Tatar; "Şırnak merkezde ikamet eden çok mağdur bir aile var. 4 yetim çocukla beraber yaşam mücadelesi veren dul bir anne. En büyük çocuğu belki 11 yaşında. Toprak kayması sonucu evlerinin arka odası toprak altında kalmıştı. Duvarları delen toprak içeriyi doldurmuş. Zorunlu olarak evlerini terk etmişler. Bir hayırseverin temin ettiği evin bodrum katına yerleşmişler. Onlara gıda paketi yardımı için gittiğimizde bu durumlarından haberdar olduk. Zaten düzenli olarak aralıklarla yardım ettiğimiz bu yetimlerin şu anki hali içler acısı… Şu an yerleştikleri evin bodrum katı yaşanılır bir yer gibi değil. O kadar berbat o kadar kötü ki onların bu hali insanı ağlatıyor. Hiçbir şeyleri yok. Onlarla konuştuğumuzda bu aile -Bize yardımcı olun. Evimizi yapın. Bu yetim çocuklar ile bu bodrumda oturamayız.- diye biraz sitemde bulundular" dedi.
 
Hayra çağrı
Varlıklı tüm hayırseverlere çağrı yapan Tatar; "Biz de tüm hayırseverlerimize çağrıda bulunuyoruz. Bu aileye sahip çıkın. Bu ailenin en azından evi tamir edilip evlerine yerleşsinler. Hayırseverlerimizi yardım etmeye davet ediyoruz" dedi.
 
Bu umut kervanına siz de katılın
Peygamberimiz (a.s.m.)`in `komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir` hadisini zikreden Tatar; "İmkânlarımız ölçüsünde ihtiyaç sahiplerine yardım etme gayreti içersindeyiz. İmkânlarımız daha da elverişli olursa daha çok aileye yardım edebileceğiz. Hayırseverlerimiz de bu umut kervanına katılsın. Yardım etmek isteyenlerin her zaman yardımcı olmaya hazırız. Dileyenler Derneğimize gelerek veya www.nuhegitimder.org adresli internet sitemizden de bize ulaşabilirler. Bu umut kervanında çalışan ve yardımlarını ve katkılarını esirgemeyen tüm hayırseverlerden Allah razı olsun. Allah hayırlarını kabul etsinler" şeklinde konuştu. (Emcet Yalçın - İLKHA)