VAN - Van`da \"Huzurlu Bir Toplum İçin Evrensel Değerler\" SODES projesi kapsamında Yüzüncü Yıl Anaokulu öğrencileri Okul-Aile Birliği desteği ile kardeşlerine hediye oyuncaklar gönderdi.

 

Hediyeleri; Van İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ebubekir Kaçmaz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhekim Turgut, Milli Eğitim Şube Müdürleri Muhlis Ceylani, Cuma Beyde, Şükrüllah Yavuzer, Galip Durmuş, Yüzüncü Yıl Anaokulu Müdiresi Elif Delen ve Zambak Anaokulu Müdürü İbrahim Akkoyun dağıttı.

 

Projenin bu ayki teması olan yardımseverlik ile birlikte Van Yüzüncü Yıl Anaokulu öğrencilerinden gelen hediyeleri Zambak Anaokulu öğrencilerine dağıtan Van İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ebubekir Kaçmaz, \"Öğretmen ve idarecilerinin öncülüğünde ailelerinin desteğiyle başka okulda okumakta olan, tanımadıkları ve bilmedikleri bir kardeşlerine hediye göndermişler. Bu hediyeleri hiçbir beklenti olmadan en güzel duyguları ile göndererek yardımlaşma ve paylaşma duygularını ortaya koyan minik ellere, öğretmen, idareci ve ailelerimize teşekkür ediyorum.\"dedi.

 

\"Amaç çocuklarımızda hediyeleşme ve yardımlaşma duygularının pekiştirmek\"
Projenin uygulanması hakkında bilgi veren Yüzüncü Yıl Anaokulu Müdiresi Delen, \"Evrensel Değerler Eğitimi projesi ile kardeş okul olarak seçmiş olduğumuz; Milli Eğitim Vakfı, Hürriyet, Kerim Tuncer, Fevzi Geyik, İsmail Hakkı Tonguç İlkokulu ile Süphan, Zambak Anaokulu öğrencilerine Okul-Aile Birliğimizin desteğiyle öğrencilerimizle çeşitli oyuncakları hediye ettik. Hediyeleşme ile birlikte çocuklarımızda hediyeleşme, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının pekiştirmede bir örnek teşkil etmesi amacıyla düzenledik. Desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim\" dedi.
Kardeşlerinden hediyelerini alan miniklerin sevinçleri ise gözlerinden okunuyordu. (Murat Dalgın - İLKHA)