Malatya`daki Zirve Yayınevi`nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 61. duruşmasında mahkeme, MİT Müsteşarlığı`ndan, Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi (TUSHAD) adlı yapılanmayla ilgili mevcut bilgilerin gönderilmesinin talep edilmesine karar verdi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki duruşmada, talepleri alan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ruhi Abat`ın jandarma haber elemanı olarak çalışıp çalışmadığının sorulması için Malatya İl Jandarma Alay Komutanlığı`na yazı yazılmasına hükmetti.

Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddeyle yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili`nin Özel Harp Dairesi/Özel Kuvvetler Komutanlığı`na bağlı kozmik odada yapmış olduğu arama ve araştırma sonucunda elde ettiği bilgi ve belgelerin mahkemeye gönderilmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`na yazı yazılmasını kararlaştıran mahkeme, ayrıca MİT Müsteşarlığı`ndan TUSHAD adlı yapılanmayla ilgili kendi kurumlarındaki mevcut bilgilerin mahkemeye gönderilmesinin talep edilmesine karar verdi.

Mahkeme, tutuklu sanık Ruhi Abat`ın çapraz sorgusunda çalıştığını belirttiği İnönü Üniversitesi Strateji Araştırma Merkezi`nin ne zaman, hangi amaçla kurulduğu, hangi çalışma yöntemlerini kullandığı, ne tür çalışmalar yürüttüğünü, faaliyetinin devam edip etmediğinin sorulmasını kararlaştırdı.

Duruşma, 1 Nisan 2013 tarihine ertelendi.