ŞIRNAK - Şırnak`ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde 28 Aralık 2011 tarihinde F-16 savaş uçaklarının hava saldırısında katledilen 34 kişi ile ilgili TBMM Alt Komisyonu tarafından hazırlanan 1Uludere taslak raporu", parmak ısırttı.

Hiçbir sorumlunun işaret edilmediği ve suç duyurusunun yer almadığı skandal raporda, "Kasıt yok, Sivil idare ile askeri yetkililer arasında koordinasyonsuzluk var" ibaresi tepkileri beraberinde getirdi.

Raporla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, " Mağdur aileler maalesef savcının yürüttüğü soruşturmadan umutlarını kesmişlerdi. En büyük umutları Meclis`te çıkacak rapordu. Ama maalesef olmadı. Raporun bu şekilde çıkması gerçekten hem bizleri, hem mağdurları, hem kamuoyunu derinden üzdüğüne inanıyorum. Uluslararası ceza mahkemesi olsun, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi olsun, onlardan aldığım bilgilere göre bu yerlere başvuracaklar. Çünkü maalesef iç hukuk yollarında hakların arınabileceği umutları tamamen tükenmiş bulunmaktadır. Onlar da Avrupa`daki İnsan Hakları Mahkemesi`nde haklarını arayacaklar" dedi. (Abit Dündar -İLKHA)