DİYARBAKIR- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Hak Adalet ve Hürriyet için Kürdistan İslami İnisiyatifi (Azadî İnisiyatifi) Kadınlar Komisyonu bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, Kürdistan`da kadının, özgürleştirilme adına dini, milli ve ahlaki değerlerin zayıflatılması ve yozlaştırılmasına araç edilmemesi, ideolojik hesapların kurbanı yapılmaması gerektiğine vurguda bulunundu.

 

Açılamada, haksızlıklara maruz kalanların sadece kadınlar olmadığı, tarih boyunca, kadını-erkeği, yaşlısı ve genciyle insanların, çok defa zulme ve ayrımcılığa uğratıldığı, ötelendiği ve dışlandığı belirtildi.

 

Açıklamada daha sonra, \"Kadın, klasik feodal ve modern kapitalist sistemlerde emeği sömürülmüş, zihni ve bedeni köleleştirilmiş, her türlü istismara maruz kalmış ve tüketim kültürünün bir aracı konumuna indirgenmiştir\" denildi.

 

Açıklama son olarak, İslami anlayışa göre: Kadının her alanda kendini yetiştirmesi-geliştirmesi, eğitimi, iktisadi özgürlüğü, içtimai hayata katılımı teşvik edildiği ve desteklendiği ifadelerine yer verildi. (Osman İçli-İLKHA)