Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren HÜDA PAR, son olarak Ankara ve Muş il teşkilatları ile Diyarbakır ve Mersin merkez ilçe teşkilatlarını da kurdu.
 
Ankara il teşkilatı
HÜDA PAR Ankara il başkanlığı, kuruluş için gerekli evrakların Ankara Valiliğine teslim edilmesiyle resmen kuruldu.
 
Valilik çıkışında kuruluş ile ilgili açıklama yapan Ankara İl Başkanı Enver Yıldırım, "Genel Merkezin İl Başkanlığını kurmak üzere bize verdiği yetki ile bugün Valiliğe başvurduk ve `alındı` belgesini alarak resmen kurulmuş olduk. Rabbim çalışmamızı bereketlendirsin. Bizleri bu yolda ayakları sabit olanlardan eylesin. İnşallah en yakın zamanda ilçe teşkilatlarımızı da kurarak halkımıza hizmet yolunda çalışmalara başlamayacağız" dedi.
 
Etimesgut ilçe teşkilatı kuruldu
Hüdapar Ankara Etimesgut ilçe teşkilatı, gerekli evrakların Kaymakamlığa teslim edilmesiyle resmen kuruldu.
 
Etimesgut İlçe Başkanı Faysal Öztürk Kaymakamlık çıkışında yaptığı açıklamada, "Genel Merkezin ilçe başkanlığını kurmak üzere bize verdiği yetki ile bugün kaymakamlığa başvurduk ve alındı belgesini alarak resmen kurulmuş olduk. Halka hizmet yolunda elimizden gelen ne varsa yapmak için mücadele edeceğiz. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.
 
Muş İl Teşkilatı kuruldu
HÜDA-PAR (Hür Dava Partisi)Muş İl Başkanı Abdurrahman Aydın, beraberindeki parti yetkilileri ile Muş İl Valiliğine dilekçe vererek, HÜDA-PAR Muş İl Teşkilatının resmen kurulduğunu açıkladı.
 
Bundan sonraki çalışmaları hakkında bilgi veren Muş İl Başkanı Abdurrahman Aydın, "Öncelikle Muş il teşkilatımızın kurulmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarak başlamak istiyorum. Bilindiği gibi 2012 Aralık ayında Hür Dava Partisi adında yeni bir İslami parti kuruldu. Biz de Bu partinin il teşkilatını kurmak için Hür Dava Partisinden aldığımız yetki belgesi ile resmi evraklarımızı tamamlayarak Valiliğe verdik. Valilikten aldığımız alındı belgesi ile şu andan itibaren İl Teşkilatımızı resmen kurmuş bulunmaktayız. Bu teşkilatımızın öncelikle Muş halkına, daha sonra özelde Türkiye genelde ise tüm İslam Ümmeti için hayırlı olmasını Rabbimizden temenni ediyorum" dedi.
 
HÜDA-PAR Diyarbakır ilçe teşkilatları kuruldu
HÜDA-PAR Diyarbakır Bağlar ve Kayapınar ilçe teşkilatları, kaymakamlıklara verilen dilekçeyle resmen kuruldu.
 
Diyarbakır Kayapınar ilçe teşkilatı kuruldu
HÜDA-PAR Diyarbakır`ın Kayapınar ilçe teşkilatının kurulması için kaymakamlığa dilekçelerini veren ilçe Başkanı Abdulhakim Demir, "HÜDA-PAR genel merkezinin bizlere verdiği yetki belgesi ile başvurumuzu yaptık. HÜDA-PAR`ın genelde tüm ülkeye özelde Diyarbakır halkına hayırlı olmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
Bağlar ilçe teşkilatı verilen dilekçe ile kuruldu
HÜDA PAR Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Teşkilatı Kaymakamlığa verilen dilekçe ile resmen kuruldu. Bağlar İlçe Teşkilatı Başkanı Şehmuz Taş, basına yaptığı kısa açıklamada, teşkilatın memlekete ve halka hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
 
Mersin merkez ilçe teşkilatları kuruldu
Kısa bir süre önce Mersin merkez il teşkilatını kuran HÜDA-PAR, Mersin merkez Akdeniz ve Toroslar ilçe teşkilatlarını da kurdu.
 
Valilik çıkışı, Akdeniz ilçe başkanı Sabahattin Karakayalı ve Toroslar ilçe başkanı Tevfik Ayhan İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulundular.
 
Sabahattin Karakayalı yaptığı açıklamasında Hür Dava Partisinin İslam Ümmetine hayırlı olması temennisinde bulundu. Karakayalı, "İnşallah Akdeniz ilçemizde çalışmalarımıza hız vereceğiz. Tüm kesimlere gidip Partimizi anlatacağız. İşimiz zor ama Allah`ın izni ile başaracağız" dedi.
 
Toroslar İlçe başkanı Tevfik Ayhan ise şunları aktardı: "Partimiz öncelikle İslam Ümmetine hayırlı olsun. İstiyoruz ki, Hür Dava Partisi ile Allah`ın dinine hizmet edelim. Gayemiz ve tüm endişemiz budur. İlçemizde parti çalışmalarımıza hız vereceğiz. Akdeniz ilçesinde oturan tüm halkı partimize bekliyoruz" dedi.
 
Elazığ Maden ilçe teşkilatı kuruldu
HÜDA PAR Elazığ Maden İlçe Teşkilatı, Maden Kaymakamlığına verilen dilekçe ile resmen kuruldu. Dilekçenin verilmesinin ardından kısa bir açıklama yapan HÜDA PAR Maden ilçe başkanı İrfan Bektaş, teşkilatlarının hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Tüm çalışmalarımızı doğruluk kardeşlik iyilikle sürdürme gayreti içinde olacağız" dedi.
 
Açılışa davet
Öte yandan Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Adana İl Başkanlığı, 10 Mart Pazar gerçekleşecek Hizmet Binası`nın açılışına tüm Adanalıları davet etti.
 
HÜDA PAR Genel Merkezi`nden yetkililerin de katılacağı açılış öncesi bir açıklama yapan HÜDA-PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz, Adana İl teşkilatının ardından; Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Sarıçam ve Ceyhan ilçe teşkilatlarının da resmen kurulduğunu söyledi.
 
HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı Hizmet Binası açılışının 10 Mart Pazar günü 13.00`da gerçekleşeceğini kaydeden Yavuz; "Açılış için hazırladığımız davetiyelerle başta halkımız olmak üzere, partiler, sendikalar ile STK`ları davet ediyoruz. Tüm halkımızı açılışımıza bekliyoruz" dedi.
(Furkan Gümüş, M. Şirin Çağlayan, Osman Öksüz, Nedim Tekin Ayhan Kaya - İLKHA)