BATMAN - Ardahan`ın Damal ilçesi Piyade Tabur Komutanlığı`nda vatani görevini yapan 20 yaşındaki er Mahsum Adlığ, 2 gün önce birliğinde intihar ettiği ileri sürülmesinin ardından, cenazesi bugün Batman`a getirildi.
 
Sabah saatlerinde cenazesi Batman`a getirilen Adlığ, ailesi ve yakınları tarafından Asri Mezarlıkta defnedildi.
 
Ardahan`ın Damal ilçesi Piyade Tabur Komutanlığı`nda vatani görevini yapan 20 yaşındaki Er Mahsum Adlığ`ın, birliğinde intihar ettiği ileri sürülmüştü. Adlığ`ın, intihar ettiği ailesine bildirilince aile adeta şok geçirdi.
 
Adlığ, acemi birliğini Sivas Temeltepe`de piyade er olarak yaptıktan sonra Ardahan Damal ilçesindeki usta birliğine 10 gün önce gitmişti. Adlığ`ın, birliğine gitmesinden 10 gün sonra kendisine silah verildiği ve ardından intihar ettiği ileri sürülmüştü.
 
Adlığ`ın, cenazesinin Batman`a getirilip ailesi ve yakınları tarafından defnedildikten sonra açıklamalarda bulunan Mahsum Adlığ`ın babası Mehmet Mirza Adlığ, oğlunun dindar biri olduğunu ve kesinlikle intihar edecek bir yapıya sahip olmadığını söyledi. Oğlunun acemi birliğinden hemen sonra 23 Şubat`ta Batman`a geldiğini ve sadece ayağından ameliyat olduğu belirten baba Adlığ, oğlunun moralinin yerinde olduğunu ve ölümünün şüpheli olduğuna dikkat çekti.
 
"Oğlum inancına çok düşkün biriydi"
Baba Adlığ, oğlunun kesinlikle intihar etmediğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim oğlum intihar etmez. Çünkü çok inançlı bir çocuktu. Oğlum her şeyden önce inancına çok düşkün biriydi. Oğlum 10 gün önce buradaydı. Acemi birliğinden gelirken sakat gönderdiler. Orada ona ne yaptılar bilmiyorum ama onun psikolojisini bozdular o yine intihar etmedi. Benim oğlum intihar edecek biri değildi ve öldürüldü. İnancına sadık bir insandı. Kim ne derse desin benim oğlum öldürüldü. Oğlumu vatani görevini yapması için gönderdim ama vatan oğluma sahip çıkmadı. Başbakana sesleniyorum! Askerde ölen çocuklara sahip çık. Oğlum intihar etmek isteseydi izne geldiği zaman intihar ederdi. Neden o zaman askere gitti? Oğlumu 20 yaşına getirdim ve askere öldürmeye mi gönderdim sanıyorlar."
 
Oğlumu provokatörler öldürdü
Batman`a 2 günde 2 asker intiharının geldiğini hatırlatan baba Adlığ, "Benim oğlum vatan için ölmedi, vatan için öldürüldü. Oğlumu provokatörler öldürdü. Çocuğum kim ne derse desin intihar edecek biri değildi. Oğlum askere giderken çok hastaydı ve bir-iki yerinden ameliyat olması gerekiyordu. Maalesef o hasta haliyle ona silah verip nöbete gönderiyorlar. Hükümet barış istiyorsa önce bu ölümlere son verdirsin. Yeter, benim canım yandı, başkasının canı yanmasın" dedi.
 
Oğlumun hakkını arayacağız
Mahsum Adlığ`ın 2 erkek çocuğundan biri olduğunu söyleyen anne Zühriye Adlığ ise, oğlunun intihar etmediğini, sadece Kürt olduğu için öldürüldüğünü iddia etti. Anne Adlığ, "Oğlum intihar etmedi. Benim oğlum öldürüldü. Oğlumun hakkını arayacağız. Bizler oğlumuzu vatani görevini yapması için askere gönderdik ve ona sahip çıkmaları gerekirken onu öldürdüler. Sadece bunu yapanları Allah`a havale ediyoruz. Allah bize yeterdir" ifadelerini kullandı.
(M. Fatih Akgül - İLKHA)